ShaRing va ser el projecte seleccionat en la Gran final del concurs d'emprenedoria tecnològica 'smartCAT Challenge'. És una iniciativa de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies que convida a emprenedors de tot el món a desenvolupar solucions smart. L’Ajuntament de Cambrils lidera l’àmbit de la Mobilitat i el transport.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Cambrils serà el banc de proves per al desenvolupament d’un anell que permet l’accés a diferents llocs i serveis de manera còmoda i eficient. El projecte anomenat ShaRing preveu que els usuaris puguin estalviar temps i molèsties a l'hora d'utilitzar diferents serveis públics, començant pel transport. Amb aquesta solució tecnològica, per exemple, un usuari podria entrar a l'autobús urbà o al pabelló municipal simplement passant el dit amb l'anell per un lector col·locat als als accessos de les instal·lacions. A més, aquest anell anirà acompanyat d’una aplicació connectada a una plataforma tecnològica per gestionar les diferents subscripcions a serveis.

El projecte Sharing va ser una de les propostes guanyadores de la Gran final del concurs d'emprenedoria tecnològica 'smartCAT Challenge', que va tenir lloc el 3 de novembre al El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica  de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa.

SmartCAT Challenge és el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

La iniciativa té com a objectiu resoldre els reptes que s'han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits. Cambrils, juntament amb Reus, lidera l’àmbit de la mobilitat i el transport.  Cambrils va engegar la seva participació el passat maig amb un taller de mobilitat urbana.

A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la implicació d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per a desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.