La III Volta solidària va arribar ahir a la tarda al municipi i el duatleta va ser rebut per les regidores de Benestar Social i Esports. L’autocaravana de l’equip es va instal·lar al costat del pavelló municipal per recaptar fons per la investigació. La ruta, que va sortir de Bilbao el 7 d’octubre, recorrerà un total de 1.900 quilòmetres a peu i en bicicleta.

  • Categoritzat com: Comunicació

La III Volta Solidària per les malalties rares de l’esportista Marcos Bajo ha arribat aquesta tarda a Cambrils, on el duatleta i el seu equip han estat rebuts per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin. L’objectiu del projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, és donar a conèixer les malalties rares, animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars, i recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions.

1.900 quilòmetres en 35 dies

El repte consisteix en realitzar un recorregut d’un total de 1.900 quilòmetres a peu i en bicicleta per l’Estat Espanyol en 35 dies. L’artífex del projecte és el duatleta Marcos Bajo, cofundador de l'Associació “Muévete por los que no Pueden”, que té una discapacitat visual a causa d’una malaltia rara. Però no tot el recorregut el fa sol, perquè en alguns trams l’acompanya Minerva González, que pateix ceguesa total des dels 8 anys.

L’esportista va iniciar la ruta a Bilbao el 7 d’octubre, després de dues etapes pròleg pels voltants de la capital de Biscaia, i durant les primeres etapes va recórrer un total de 60 km diaris aproximadament (una marató a peu i una mitja marató en bicicleta). Des de mig octubre, la ruta continua a peu a causa d’una caiguda del corredor, que va haver d’estar cinc dies hospitalitzat i que s’encara s’està recuperant d’una fissura a les costelles.

Marcos Bajo i Minerva González han arribat avui a Cambrils després d’haver fet nit a L’Aldea i de passar per les poblacions de Camarles, l’Ametlla de Mar i Miami Platja (Mont-roig del Camp). Aquesta nit l’equip pernoctarà a Cambrils. La seva autocaravana solidària i un punt d’informació són visibles al costat del Pavelló municipal d’esports, amb la finalitat de difondre informació sobre les malalties rares, recollir donatius i vendre merchandising solidari per la investigació de malalties rares o minoritàries. Demà divendres marxaran rumb a Reus, per finalitzar a Barcelona el 10 de novembre, a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Visibilitat de la importància de la recerca

Aquesta “III Volta solidària per les malalties rares” unirà cinc centres de recerca en malalties rares, que han estat becats el 2018 o 2019 per l'Associació que presideix. La ruta pretén donar visibilitat la situació actual de la recerca a Espanya, i visitar aquests centres d’investigació situats a Bilbao, Vigo, Madrid i Barcelona, intentant passar pel major nombre possible de poblacions (300 aproximadament).