Dilluns 13 de maig al matí l’associació d’afectats instal·larà un punt informatiu davant del pavelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

“Afectats per la fibromiàlgia de Cambrils” (AFICAM), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, oferirà dilluns, 13 de maig, un punt informatiu per donar a conèixer l’associació i les activitats que s’organitzen durant tot l’any. L’acció s’ha impulsat amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, que es commemora el diumenge 12 de maig.

La taula informativa estarà davant el Pavelló d’Esports de Cambrils, al costat del bar Can Vicenç, el dilluns dia 13 de maig des de les 10 fins a les 14 hores. A més de rebre informació sobre la malaltia i l’associació, tothom qui s’hi acosti podrà adquirir diferents manualitats que fan les mateixes persones associades per tal de recaptar donatius per a l’entitat.

Què és la fibromiàlgia?

La Fibromiàlgia és una malaltia de causa desconeguda reconeguda per la OMS des de l’any 1992. El símptoma principal és el dolor en localitzacions anatòmiques concretes. El dolor tendeix a ser difús i persistent, cremant, punxant o penetrant. Les regions freqüentment més afectades són lumbars, cervicals, espatlles, genolls, cuixes i braços. El dolor en general empitjora amb el fred, les infeccions, l'estrès i la manca de son.

Un altre símptoma que és típicament associat amb el dolor és cansament o fatiga crònica, amb cap causa per justificar-ho.

Actualment no existeix una cura per la malaltia, tots els tractaments empleats són per controlar els símptomes i el dolor.

L’Associació de Fibromiàlgia de Cambrils organitza durant tot l’any activitats per donar suport a les persones afectades, donar a conèixer la malaltia i conscienciar sobre les necessitats que tenen les persones que la pateixen.

Entre les accions que realitzen per tal de millorar la qualitat de vida de les persones afectades destaquen gimnàstica adaptada, que té lloc al Pavelló Municipal d’Esports, així com reunions setmanals al Centre Cultural per fer activitats com tallers d’autoestima amb psicòlegs especialitzats, manualitats, converses i dur a terme accions de sensibilització.