Prop d’un centenar de persones s’han aplegat a les portes de l’Ajuntament per participar d’aquest acte reivindicatiu en pro de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Participació ciutadana
  • Serveis associats: Igualtat

Cambrils se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquest migdia, a les portes de l’Ajuntament, s’ha celebrat l’acte institucional, la lectura del manifest de la Jornada per part de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clua.

El manifest ha posat l’accent en la necessitat de fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida, que queda recollit per la Llei 17/2015, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 21 de juliol. Per altra banda, també s’ha recordat a la pionera Olympe de Gouges, autora de la famosa ‘Declaració dels Drets de la Dona i la Ciutadana’.

 

Mendoza ha destacat que: ‘cal que des de les institucions, anem feminitzant la societat, és a dir, anem incorporant les dones, les seves aspiracions, les seves aportacions i formes de fer, la seva sensibilitat al centre de la política’ , i alhora, ha reivindicat la necessitat de fer ‘un canvi de models organitzatius i nous valors que repercuteixin en l’actitud de les persones i en les actuacions dels actors polítics, econòmics i socials’.

Per la seva banda, Clúa ha agraït l’esforç de ‘les lluitadores i els lluitadors del passat’ que han permès que ‘dones i homes d’avui podem viure en llibertat i decidir sobre els nostres actes com a persones de ple dret’. A més, Clúa ha fet incís en que ‘aquest no és un camí finalitzat, encara ens resta molta feina per fer, moltes fites per assolir, hem de seguir avançant’.

 

 

Inauguració de l’exposició: ‘Itineraris de vida: Dones compromeses a Catalunya

Les activitats continuaran aquesta tarda amb la inauguració de l’exposició: ‘Itineraris de vida: Dones compromeses a Catalunya’. Serà a l’Ateneu Juvenil a les 20 hores. La mostra ha estat organitzada pel Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.