Demà dimecres l’Ajuntament i l’Hospital Lleuger instal·laran un punt amb informació per deixar de fumar al passeig La Salle

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Salut pública

Cambrils se suma a les activitats de la XVIII Setmana Sense Fum amb diverses accions de sensibilització. El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, instal·larà un punt informatiu al passeig La Salle demà dimecres, 24 de maig. En aquest punt s’hi podrà trobar informació i material per deixar de fumar. A més, a les consultes de l’hospital els i les professionals posaran a l’abast dels usuaris i les usuàries propostes d’activitats, guies d’ajuda per deixar de fumar i l’antiga recepta amb consells prescriptius de salut.

Per altra banda, també s’ha promogut una enquesta per conèixer el consum i l‘opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Amb la informació recollida es realitzarà un informe que els organitzadors de la Setmana Sense Fum faran públic durant els propers dies.

L’Ajuntament de Cambrils també ha editat alguns materials i ha distribuït el pòster específic de la #ssfcat17 per diferents equipaments i centres educatius per donar una major difusió de la XVIII Setmana Sense Fum.

La Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 al 31 de maig, és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT).

L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum del tabac, deixar de fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Enguany la campanya fa èmfasi en la promoció de l’activitat física amb el lema ”Menys fumar i més caminar”.