Aquesta original passejada anual de dones en bicicleta es porta a terme simultàniament a 120 ciutat de 18 països del món. L’objectiu és inspirar a més dones a utilitzar aquest mitjà de transport per desplaçar-se. Cambrils és la primera i única ciutat de Catalunya i de l’Estat Espanyol que organitza l’esdeveniment.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Turisme

Cambrils celebrarà aquest diumenge a les 12 hores al passeig Marítim la seva primera Fancy Women Bike Ride. Aquesta original passejada anual de dones en bicicleta es portarà a terme simultàniament a 120 ciutats de 18 països de tot el món, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Cambrils és la primera ciutat de Catalunya i de l’Estat Espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa, que té l’objectiu d’inspirar a més dones a utilitzar aquest mitjà de transport per desplaçar-se en la seva vida diària i donar visibilitat a les dones en els espais urbans.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i la impulsora de l’esdeveniment a Cambrils, Laura Moreno, han presentat avui la Fancy Women Bike Ride, declarada com a esdeveniment d’interès per la Comissió Europea, i han animat a tothom i en especial a les dones a participar-hi.

La passejada, organitzada per i per a dones, és oberta a tothom i no cal inscriure’s. La ruta tindrà un recorregut de 2,5 quilòmetres, des de les lletres de Cambrils fins al Club Nàutic, seguint per la Rambla Jaume I) i el passeig la Salle, i acabant al Parc del Pescador, on s’oferirà un vermut als i les participants.

En la línia de les anteriors edicions que s’han celebrat en altres països, l’organització convida a les participants a decorar les seves bicicletes i posar-se alguna cosa elegant i acolorida, per demostrar que per pujar a una bicicleta no cal vestir-se de ciclista professional amb lycra i que també és un transport adient per anar a la feina.

La passejada es donarà prioritat a les dones i als infants, que saludaran i somriuran al públic durant el recorregut per convertir la Fancy Women Bike Ride en una celebració simpàtica, divertida i vistosa. Els homes també hi poden participar però se’ls convida a situar-se a la part del darrera o a fer moltes fotografies i vídeos de l’esdeveniment.

La Fancy Women Bike Ride està liderada a Cambrils per Laura Moreno amb l’ajuda desinteressada d’altres dones cambrilenques i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i del patronat de Turisme de Cambrils, que aposta pel turisme esportiu, sostenible i saludable. La nova activitat també compta amb la col·laboració de Vermut Miró, l’Espremedora, Estètica mima’t i Rodabike Cambrils.