La principal novetat d’enguany és la cloenda del projecte educatiu “aproPA’T” al Parc Samà el dissabte 14 de maig. Del 14 al 22 de maig hi haurà jornades de portes obertes a la Torre de l’Ermita, Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de la Llosa. També serà d’accés lliure la visita “L’energia de l’aigua” al Molí de les Tres Eres el diumenge 15 de maig i la ruta "Pesca i tradició” del dia 21 de maig.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Un any més l’Ajuntament de Cambrils a través del Museu d'Història de Cambrils participa en la celebració del Dia Internacional dels Museus que es commemora cada 18 de maig. Des de l'organització mundial a càrrec de l'ICOM-UNESCO, el tema triat enguany és “El poder dels museus”.

A Catalunya la Generalitat és  la institució  responsable de coordinar l’extens programa d’actes, facilitant una imatge comuna, com també donant difusió a les activitats que porten a terme els museus entre el dissabte 14 i diumenge 22 de maig.

Per aquest motiu, el Museu d'Història de Cambrils ha preparat una programació presencial a partir d’aquest dissabte que ve a més de participar online en les accions conjuntes proposades des de les diferents xarxes museístiques on col·labora.

La principal novetat de la celebració d’enguany a Cambrils del Dia Internacional dels Museus (DIM), serà l’activitat de cloenda del projecte educatiu “aproPA’T” al Parc Samà el dissabte 14 de maig. Després de treballar de manera conjunta, els alumnes de 1r i 2n de l’Escola Marinada i el Museu d’Història de Cambrils clouran el projecte amb una presentació pública a les famílies dels tres projectes pedagògics que s’han dut a terme durant aquest curs 2021-2022.

Durant el matí i en diferents ubicacions del Parc Samà que han inspirat a l’alumnat, les famílies podran gaudir de les investigacions i cerques que han posat en pràctica els nens i nenes, mitjançant petites exposicions instal·lades al llarg del recorregut. La visita serà guiada a càrrec de l’alumnat participant i acabarà amb un acte final institucional al costat del llac amb la presència de la Farnaca, element festiu que també ha col·laborat en el projecte impulsat per la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

A més d’aquesta activitat excepcional, es portaran a terme les habituals portes obertes als espais museístics de Cambrils, que s’iniciaran el mateix dissabte 14 de maig a la Torre de l’Ermita, Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa. En l’horari habitual, aquests espais romandran amb accés lliure fins al 22 de maig en motiu del DIM 2022. També serà d’accés lliure la visita “L’energia de l’aigua” al Molí de les Tres Eres el diumenge 15 de maig i la ruta "Pesca i tradició” del dia 21 de maig.

 

PROGRAMACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS A CAMBRILS

Dissabte 14 de maig, de 10h a 13h, cloenda del projecte “aproPA’T” al Parc Samà

Activitat oberta a les famílies, professorat i alumnes de l’Escola Marinada.

Col·labora: Parc Samà, Patronat de Turisme de Cambrils, CRP del Baix Camp, Tota l’Endenga, Xarxa de Museus Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Dissabte 14 de maig i diumenge 15 de maig, portes obertes dels espais museístics de Cambrils

Accés lliure en l’horari habitual a la Torre de l’Ermita, Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa.

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs

Diumenge 15 de maig, a les 11.30h (castellà) i a les 12.30h (català) visita “L’energia de l’aigua” al Molí de les Tres Eres

Visites gratuïtes guiades al molí fariner en funcionament. Inscripció a l’email museu@cambrils.cat i al telèfon 977794528.

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs

Dissabte 21 de maig, a les 11.30h (castellà) i a les 17.30h (català) visita “Ruta pesca i tradició”

Visites gratuïtes amb sortida des de la Torre del Port i cloenda a la llotja de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Inscripció a l’email museu@cambrils.cat i al telèfon 977794528.

Col·labora: Confraria de Pescadors de Cambrils

Dissabte 21 de maig i diumenge 22 de maig, portes obertes dels espais museístics de Cambrils

Accés lliure en l’horari habitual a la Torre de l’Ermita, Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa.

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs