Persones voluntàries de Caritas i Creu Roja orientaran als compradors sobre els productes més necessaris. El pavelló de l’Escola Joan Ardèvol tornarà el centre de recollida i triatge. La campanya impulsada pel Banc d’Aliments es porta a terme simultàniament a tot Catalunya.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin, i representants de les tres entitats organitzadores (Dolors Sabaté de Caritas Sant Pere, Rosa Sabaté de Caritas Santa Maria i Víctor Mangrané de Creu Roja) han presentat avui l’onzena edició del Gran Recapte del Banc d’Aliments, que es realitzarà aquest divendres i dissabte, 22 i 23 de novembre. El pavelló de l’Escola Joan Ardèvol tornarà a ser el magatzem de la campanya per segon any consecutiu.

Més de 150 persones voluntàries repartits entre els diferents supermercats seran els encarregats d’orientar a les persones que vulguin col·laborar en la campanya i facilitar bosses reciclables. Els aliments que més necessiten les entitats, que atenen entre 300 i 320 famílies mensualment, són oli, sucre, pasta de sopa, llegums secs, llet i productes d’higiene personal i de neteja de la llar. En canvi, no necessiten aliments com arròs, macarrons o llegums cuits, perquè ja els aconsegueixen per altres vies.

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics impulsada pel Banc d’Aliments que es realitza simultàniament a tot Catalunya. A Cambrils, 8 dels 16 punts de recollida estan gestionats directament per les entitats cambrilenques que formen part de la xarxa de distribució d’aliments a les famílies derivades des de Serveis Socials. L’any passat en aquests 8 supermercats es van recollir més de 20.022 unitats d’aliments (2.478 més que el 2017).

Les persones que vulguin participar com a voluntàries al Gran Recapte es poden apuntar a través de l’Oficina d’Inclusió Social de l’Ajuntament, trucant al telèfon 977 79 45 79 o enviant un correu a inclusio@cambrils.org.