L’activitat es portarà a terme el 14 de novembre (18 hores) al Centre Cultural i cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils participa un any més en la 23a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebra a tot Catalunya del 9 al 18 de novembre. Des del Campus Extens de la URV a Cambrils conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, s’ha proposat per aquesta setmana una activitat que uneix ciència i història al Centre Cultural amb la xocolata de protagonista.

El dimecres 14 de novembre a les 18 hores es portarà a terme el taller familiar Els orígens de la xocolata, a càrrec de Laura Brício Segura, arqueòloga i investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. L’activitat és gratuïta, té un aforament màxim de 25 nenes i nens i cal inscripció prèvia al correu museu@cambrils.org o al telèfon telèfon 977794528.

Es tracta d’una activitat oberta sobretot a les famílies organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència i que també s’incorpora a la 3ª Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils. L’objectiu és estendre la divulgació científica i incrementar les oportunitats de la societat per accedir-hi.

Durant la Setmana de la Ciència se celebraran nombroses activitats de divulgació científica arreu, com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs o tallers científics, entre altres, coordinades des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català; la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement; i el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea.