La iniciativa està promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

En la commemoració del dia de la Salut, el 7 d’abril, l’Ajuntament de Cambrils, s’uneix a promoure la iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’impulsar i fer efectiu el dret de les persones al grau màxim de salut i avançar cap a una cobertura universal (CSU).

 

L’OMS demana als líders polítics que impulsin mesures concretes per promoure la salut entre totes les persones, garantint així que qualsevol persona, en qualsevol lloc, pugui tenir accés a serveis de salut essencials i de qualitat.

 

En el Dia Mundial de la Salut, el 7 d’abril, es donarà el tret de sortida a una sèrie d’actes organitzats per l’OMS. Aquest any, l’Organització dedicarà una atenció especial a la CSU amb converses a nivell mundial i local sobre la manera d'assolir l'objectiu de la salut per a tothom.

 

 

Per què és important la cobertura sanitària universal

 

Els països que inverteixen en la CSU realitzen una important inversió en el seu capital humà. En els darrers decennis, la CSU ha sorgit com una estratègia clau per avançar cap a la consecució d'altres objectius relacionats amb la salut.

 

L'accés a cures essencials i de qualitat i a la protecció financera no només millora la salut de les persones i la seva esperança de vida, sinó que també protegeix els països de les epidèmies, redueix la pobresa i el risc de patir fam, crea llocs de treball, impulsa el creixement econòmic i promou la igualtat de gènere.

 

A les xarxes socials de l’Ajuntament de Cambrils i concretament a les del Departament de Salut i Drets Cívics podreu trobar més informació amb l’ús de les etiquetes #healthforall #WorldHealthDay #salutpertothomatotarreu per sensibilitzar a la població de la importància de la CSU.