En destaca l’acte de Commemoració del Setge de Cambrils de 1640 que enguany comptarà amb la participació del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira. També hi ha programat el Tast harmonitzat de versos cambrilencs, una nova edició dels Tallers Oberts, o el concert Mrs. Brownie de Teatre Nu

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils viurà aquest cap de setmana una intensa programació d’activitats culturals on en destaquen propostes musicals, literàries, artístiques i històriques.

Un dels actes centrals, tindrà lloc diumenge dia 13 amb els actes de commemoració del Setge de Cambrils de 1640. A les 11:45 hores, a la plaça de la Vila, tindrà lloc la sortida d’autoritats acompanyats pel seguici festiu de Cambrils: Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres i la seva colla infantil, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, amb els gegants del Setge, i el Ball de Bastons de Cambrils. Recorreran els següents carrers: plaça de la Vila, carrer Major i plaça del Setge. En arribar a aquesta plaça tindrà lloc la tradicional traca. A les 12 hores, a la mateixa plaça tindrà lloc la commemoració del Setge de 1640 pròpiament. L’acte institucional anirà a càrrec del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Seguidament tindrà lloc l’ofrena i la cantada de la Coral Verge del Camí. El final de festa tindrà lloc amb l’actuació dels grups del seguici festiu de Cambrils.

Concerts a la Cripta de l’Ermita

El dia 12, a les 19:30 hores,  podrem gaudir de la presentació de la musicalització de poemes d’autors cambrilencs a càrrec de Pau Fargas, amb l’espectacle Tast harmonitzat de versos cambrilencs.

Només un dia després, diumenge 13 de desembre, a les 20 hores, Mrs. Brownie, de Teatre Nu, ens presentarà la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida, acompanyada d’un amic pianista. Cal destacar que el passat mes d’octubre Mrs. Brownie va guanyar el Premi d’Or: Premi del Públic al Millor espectacle, al IV Festival Senseportes d’Arts al carrer a Argentona.

Tallers Oberts

Cambrils també acollirà aquest cap de setmana, dins el programa de la Festa Major de la Immaculada, la vuitena edició dels Tallers Oberts. En aquesta edició cal destacar el fet que ha incrementat considerablement el nombre d’artistes participants. En total seran 29 els que obriran els seus espais de treball i ens mostraran les interioritats del món creatiu que abasta pintura, esmalt, ceràmica, gravat, escultura, disseny gràfic o audiovisuals. Els horaris de l’obertura dels tallers seran de 12 a 14 i de 16 a 18 hores.

Com ja és costum i gràcies al suport de la  DO Tarragona als Tallers Oberts, l’art es fusiona amb el vi i els visitants dels tallers podran fer un tast mentre contemplen l’obra de cada artista.

Aquest any, un dels edificis més emblemàtics del municipi, la Torre del Port, acollirà a 5 artistes que portaran el seu taller en aquest espai. Es tracta de Marta Nolla, Núria Pons, Kamal Sultan, Blanca Castillo i Silvia Arenas.

La resta d’artistes participants en aquesta nova edició dels tallers oberts són: Jobacasén, Nuri Mariné, Ma Lluïsa Recasens, Dolors Ruiz, Ruiz Vaca, Marta Fàbregas, Marta Claret, Dolors Ortuño, Montserrat Recasens, Jesús Gómez, Laura Mestres, David Callalu, Pere Estadella, Gemma Felip i Roser Coma. A més hi trobareu els artistes convidats: Sergi Margalef, Dolors Castells, Francesc Munté, Eva Gil, Ramón Sarle, Jordi Barberà, Sara Estalella, Jordina Ros i Laura Cesari.

En aquesta edició també es manté el sorteig entre tots els visitants als tallers de l’obra que els artistes exposaran en el seu taller realitzada de forma expressa per formar part dels sorteig. La persona guanyadora podrà escollir l’obra de l’artista que prefereixi ( l’obra tindrà en tots els casos un valor aproximat de 200 €).

Com a novetat els aquesta any s’ha creat una pàgina Facebook Tallers Oberts on apareixerà informació prèvia a l’inici de Taller Oberts, informació dels artistes i la seva obra i es complementarà amb les diferents activitats dels propis tallers.