Dissabte hi ha la Trobada de Diables del Baix Camp i el desè aniversari dels Cagarrieres i diumenge la Trobada de Colles Infantils de Balls de Bastons. El grup Buhos oferirà un concert al passeig Vidal i Barraquer.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils s’omplirà de diables i bastoners aquest proper cap de setmana. La festa començarà dissabte al passeig Vidal i Barraquer, al barri de l’Eixample, amb la III Trobada de Diables del Baix Camp, i continuarà diumenge als carrers del port i al parc del Pescador amb la IV Trobada de Colles  Infantils de Ball de Bastons.

Els protagonistes de dissabte seran els Diables Els Cagarrieres de Cambrils, que celebraran els dos últims actes organitzats amb motiu del seu desè aniversari. Si el 21 de juny van presentar la seva nova bèstia de foc, demà dissabte seran els amfitrions de la III Trobada de Diables.

El correfoc infantil començarà a les 19:30 hores, i comptarà amb la participació del Ball de diables de Reus, els Diables de Les Borges del Camp, la Colla de diables de La Selva del Camp, el  Ball de diables d'Almoster i la colla infantil dels Cagarrieres. El recorregut sortirà i acabarà al passeig Vidal i Barraquer i passarà per general Prim, Santa Joaquima Vedruna, Ramon Berenguer IV, Baix Camp, Tarragona, Santa Joaquima Vedruna.

A les 22 hores serà el torn del correfoc de les diferents colles de diables de la comarca del Baix Camp: Ball de diables de Reus, Banyuts de Castellvell, Ball de diables d'Almoster, Diables de Riudoms, Colla de diables de La Selva del Camp, Ball de diables d'Alforja, Colla de diables de Vandellós, Diables de Les Borges del Camp, Ball de diables de Pratdip, Els Consellers de l'Avern de Montbrió, Ball de diables de l'Hospitalet de l'Infant i Ball de diables Els Cagarrieres de Cambrils. El recorregut dels grans també sortirà del passeig Vidal i Barraquer direcció general Prim i passarà per Sant Isidre, Alfons I el Cast, passeig La Salle, Àngel Guimerà, Sant Isidre (amunt), Baix Camp (zona eixample), carrer Reus fins Santa Joaquim Vedruna, Ramon Berenguer IV, Baix Camp, Tarragona, Santa Joaquima Vedruna i passeig Vidal i Barraquer.

A partir de les 12 de la mitjanit, un cop acabat el correfoc, al passeig Vidal i Barraquer, hi haurà el final de festa i concert amb el grup Buhos, que arranca l’any com una de les principals referències festives i uns dels grups catalans amb més seguidors a les xarxes socials. Amb el seu nou disc, Natura salvatge, apunten a nous ports i cotes artístiques i de popularitat. Musicalment, els nous temes de Buhos toquen l’ska rock més directe i el reggae més ballable per a continuar fent dels seus concerts una de les millors propostes del circuit. Les lletres són una  celebració a la vida, sense defugir el compromís ni la crítica.

L’endemà, diumenge, serà el torn dels bastoners. La quarta trobada infantil de balls de bastons reunirà colles de Salou, Montblanc, Reus i Cambrils al port. La cercavila sortirà a les 18:30 hores de la plaça Mossèn Batalla i recorrerà els carrers Frederic Mompou, passeig Marítim, i Consolat de Mar, la plaça Mossèn Batalla i el parc del Pescador, on a les 19:30 hores hi haurà la ballada final.