L’acte d’inauguració d’«A+D = Connexions» es farà el dia 3 de juliol a les 20 hores a la Sala Àgora amb un aforament limitat. A partir del 2 de juliol també es podrà visitar la mostra de ceràmica «Keramos» a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L'Ajuntament de Cambrils reobre la setmana que ve les sales d’exposicions municipals amb les obres d’Alberto Insa, Dolors Castells i Laura Àlvarez. Els creadors Alberto Insa i Dolors Castells inauguraran «A+D = Connexions» a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils el divendres 3 de juliol a les 20 hores amb un acte amb aforament limitat i mesures de prevenció. A partir del 2 de juliol, també es podrà visitar la mostra de ceràmica «Keramos» de Laura Àlvarez Keller a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

«A+D = Connexions», que es quedarà a la Sala Àgora fins el 27 d’agost, és la confluència de dos artistes que utilitzen tècniques diferents en temes paral·lels i connecten la passió pel mar i els velers i els paisatges urbans de llocs ben diferents.

Alberto Insa mostra les seves magnífiques onades en tot el seu esplendor, les vistes del port mariner de Cambrils i els seus reflexes de velers plens de color ballant a l’aigua, plasmant una vila costanera on encara impera la calma i el pas del temps alentit.

En canvi, Dolors Castells presenta un paisatge urbà completament diferent. Són uns quadres de Nova York amb titulars crítics de la realitat actual que pretenen fer reflexionar i una col·lecció d’obres per conscienciar al públic del canvi climàtic, el problema de la contaminació dels oceans i la necessitat de replantejar-ho tot per canviar el món.

L’exposició «Keramos» de Laura Àlvarez keller es podrà visitar fins el 6 d’agost de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores al Centre Cultural. Aquesta col·lecció de peces mostra el resultat de treballar els quatre elements de la ceràmica: la terra barrejada amb aigua, l’acció de l’aire per assecar-la i el foc per coure-la. L’artista, fascinada per aquest art, diu que la ceràmica forma part de la nostra vida quotidiana amb tasses, plats i rajoles però que ja no està tan present com a obra decorativa.

Biografies dels artistes

Laura Alvarez Keller va néixer a Suïssa l'11 de juny de 1960. Ha realitzat nombroses exposicions, majoritàriament de quadres sobre tela amb coloresal, oli o acrílics, però també obra sobre paper com dibuixos i gravats, així com una selecció de petites escultures en terracota. La característica principal de l'obra d'aquesta artista és la seva ocupació de colors forts i vius, utilitzant pràcticament tota la gamma cromàtica. Va entrar al món de la ceràmica de la mà del mestre José Martín i el seu taller de Cambrils.

Alberto Insa va néixer el 1964 a Escatron. L'interès per la pintura li ve des de petit, és un pintor autodidacte que va dedicar els eu temps lliure a la pintura i a millorar la tècnica. Amb els anys va anar ampliant l'activitat artística realitzant grans murals, tant en espais públics com privats. L'any 1989 va realitzar seva primera exposició al municipi d'Andorra (Teruel) i des de llavors ja ha passejat la seva obra per Alcorisa, Hijar, Milan, Figueres o Còrdova, entre altres poblacions.

Dolors Castells va néixer l’any 1962. És professora d'anglès de professió i va realitzar estudis de pintura amb la pintora Marta Argentina, directora d'art de l'Associació "Pinzell Trempat" de Reus. És membre del grup de pintors "Art 21" de Vilafortuny des de l'any 1997. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya, Corea, Nova York, Nepal, Itàlia i Singapur.