Els vehicles suposen una actualització de les prestacions amb la incorporació de connectors USB i pantalles informatives. En els últims 10 anys els nombre de viatgers del servei urbà ha augmentat de 40.000 a 130.000.

  • Categoritzat com: Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

El transport urbà de Cambrils ha millorat la qualitat el servei amb la renovació dels seus tres autobusos aquest mes de febrer. Els nous vehicles de l’empresa Plana, més moderns i equipats, suposen una actualització de les prestacions per les persones usuàries, que podran disposar de connectors USB per carregar dispositius electrònics i de pantalles informatives.

Aquestes pantalles situades a l’interior del vehicle permeten inicialment difondre informació sobre el servei de bus i altres qüestions del municipi,  i en breu també s’utilitzaran per informar de les parades durant el propi trajecte. A més, més endavant es preveu dotar els vehicles de WI-FI a disposició de les persones usuàries.

Increment de viatgers

En els últims 10 anys, des de l’inici de la gestió del bus urbà per part l’empresa municipal Aparcaments i Mobilitat de Cambrils (APARCAM) el 2014, el servei ha passat de 40.000 a 130.000 viatgers anuals.   

Durant el 2023 un total de 130.265 viatgers van utilitzar el servei de bus urbà. Aquesta xifra significa un increment del nombre de persones usuàries en més d’un 17% (19.252 viatgers més) respecte l’exercici anterior, millorant les dades històriques de 2022, i denotant cada vegada més la sensibilització per l'ús del vehicle col·lectiu per sobre del privat.

L’increment més notori ha estat a la Línia 3, que connecta el vertical de Cambrils entre el Port i l’Estació de la RENFE. També cal destacar l’augment de viatgers de la zona gràcies a la gratuïtat de la targeta T16, que s’afegeixen als que ja disposen de bus urbà gratuït pel fet de ser residents a Cambrils.