“Envellir és un èxit i entre tots aconseguirem que es faci amb dignitat” és el lema de les jornades de Cambrils. Els Amics de la Gent Gran han repartit clavells entre tots els assistents.

  • Categoritzat com: Comunicació

“Entre tots podem aconseguir una societat per a totes les edats, en què la solidaritat entre generacions sigui una realitat i en la qual envellir sigui quelcom meravellós”. Aquesta és l’última frase i el missatge principal del manifest del Dia Internacional de la Gent Gran que els voluntaris d’Amics de la Gent Gran i representants dels tres casals de Cambrils (Casal Municipal de la Gent Gran, Casal d’Avis Baix Camp i Club de Jubilats Casa del Mar) han llegit avui a la plaça de l’Ajuntament de Cambrils. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Mercè Dalmau, la regidora de Benestar, Lluïsa Rom, i altres membres del consistori. En finalitzar la lectura, els Amics de la Gent Gran han repartit clavells entre els assistents.

Si l’any passat el manifest alertava del creixement de les situacions d’aïllament i soledat en què viuen moltes persones grans, enguany s’ha volgut posar l’accent en reivindicar que la vellesa es visqui amb dignitat i sigui un valor segur a assolir. En aquesta línia, sota el títol “envellir és un èxit i entre tots aconseguirem que es faci amb dignitat”, el text d’homenatge destaca que “envellir és tenir més experiència que ningú i haver adquirit molts tipus de coneixements” i que “les persones grans aporten a la societat la seva saviesa, experiència i, en molts casos, solidaritat”.

La lectura del manifest forma part d’un conjunt d’actes al voltant de l’1 d’octubre, declarat Dia Internacional de la Gent Gran per les Nacions Unides, que per segon any organitzen l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Consultiu de la Gent Gran i els Amics de la Gent Gran.

El programa d’actes seguirà demà dimecres amb dues activitats a la Residència Baix Camp, situada al número 2 del carrer Bertran de Cambrils. La primera serà una jornada de portes obertes de 10:30 a 12 hores i la segona una xerrada a les 17 hores sobre seguretat ciutadana, impartida per Mari Navarrete i Xavier Blanco, de l’Oficina de Relacions amb la comunitat de la Comissaria de mossos d’Esquadra de Cambrils.

Una competició de parxís al Casal Municipal de la Gent Gran clourà dijous 3 d’octubre el calendari d’actes del Dia Internacional de la Gent Gran.

Podeu consultar tot el calendari en aquesta nota de premsa i informació sobre la trobada de la bufanda de la iaia de dissabte passat en aquesta altra nota de premsa