Prop d’una trentena de restaurants oferiran menús i ‘platillos’ amb romesco del 7 al 23 de maig. El sector de comerç s’implica en la campanya guarnint aparadors per potenciar l’impacte i visibilitat de la promoció gastronòmica.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Tot a punt perquè del 7 al 23 de maig Cambrils aculli les 8es Jornades del Romesco. Un total de 28 restaurants del municipi oferiran durant aquests 17 dies menús tancats i platillos amb el romesco com a protagonista  principal, així com  diferents varietats del “romesco de peix”. D’aquesta manera, Cambrils recupera el calendari de jornades gastronòmiques que s’havia aturat des de l’inici de la pandèmia.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria, Xavi Martí, i el propietari de Torelló Viticultors, Paco de la  Rosa, han presentat avui les novetats d’aquestes jornades que arriben després d’un any molt complicat pel sector de l’hostaleria.

Enguany, seguint les mesures de prevenció de la Covid-19, els menús i platillos que ha creat cada establiment es podran consultar a través de codis QR tant als cartells de la campanya com a les taules dels restaurants participants.  Les propostes gastronòmiques també es podran trobar al portal www.romescocambrils.com.

A la mateixa pàgina web s’hi podrà llegir la nota de cata del Torelló Special Edition Costa Daurada, un Corpinat que Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades, ha creat especialment amb motiu de l’estreta col·laboració entre Cambrils i la prestigiosa marca de vins i escumosos del Penedès.

Els restaurants participants de les 8es Jornades del Romesco de Cambrils són els següents: Acuamar, Bec d’Or, Can Bosch, Onades, Les Barques, Can Solé, El Capi, L’Original Experiències Gastronòmiques, Rincón de Diego, Casa Macarrilla 1966, Montserrat, Miramar, Les Taules, El Pescador, Llop de Mar, Xiringuito Restaurant del Mar, Maset, Lekeitio, Miquel, Gami, Taller 9, 9 Minuts, Nou Xivarri, La Selva, Barlovento, Casa Soler, La Taqueria, La Confraria del Port. Els restaurants oferiran menús mentre que, com a novetat, els bars restaurants oferiran un platillo de romesco i una copa de vi Torelló a un preu tancat d’entre 9 i 18€.

A la campanya també s’hi sumen les tres associacions locals de comerciants i botiguers que col·laboraran donant la màxima difusió de les jornades a través dels seus aparadors, que guarniran amb motius gastronòmics i amb la imatge de l’ampolla Special Edition Costa Daurada, imatge de la promoció del Romesco.

Una altra de les novetats serà una postal amb informació del calendari gastronòmic que els i les comensals  podran adreçar i escriure personalment a qui vulguin i que el Patronat de Turisme s’encarregarà de recollir i enviar per promocionar les jornades programades durant l’any.

Un plat i salsa tradicional cambrilenca

Al calendari gastronòmic del 2021 l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils ha volgut continuar apostant per la tradició gastronòmica local i la cultura marinera i és que quan parlem de Cambrils i de casar terra i mar ens hem d’aturar forçosament en el popular romesco.

Per una banda, hi ha la salsa d’origen fenici, potser romà, elaborada amb productes del camp (oli, ametlles, avellanes torrades, tomàquet, pebrot de romesco, all, ceba, pa i potser algun ingredient màgic i secret que els nostres xefs no desvetllaran mai). Per l’altra, el plat tradicional de suquet de romesco que tot comensal cau en la temptació d’assaborir als restaurants mariners de Cambrils.

La promoció gastronòmica és un dels eixos de treball del Patronat de Turisme i les jornades del romesco són la primera de tot un seguit de promocions que es portaran a terme aquest any a nivell nacional i internacional. La propera cita serà la fira professional de gastronomia Madrid Fusión el proper mes de maig.