El servei de transport públic s’ha adequat a la demanda i només funcionarà de dilluns a divendres

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

L’empresa municipal Aparcam de Cambrils tornarà a reduir les freqüències del bus urbà a partir d’avui dimarts, 31 de març, per adequar-se a la baixada de la demanda a causa de les restriccions i com a mesura preventiva per minimitzar desplaçaments.

El passat 19 de març ja es va reduir el servei en prop d’un 60%, disminuint el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i deixant fora de servei la L3 Estació. A partir d’avui el servei quedarà reduït en un 7O% respecte als horaris habituals, baixant les freqüències de dilluns a divendres i eliminant el servei dels dissabtes.

Els nous horaris es podran consultar a les principals parades, al web de l’Aparcam i a les xarxes socials. Els podeu descarregar clicant aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/tp/tp-serveis-minims.

La reducció és una mesura per evitar contagis entre el personal de la companyia i les persones usuàries i, al mateix temps, adequa el servei a la important davallada de viatgers a causa de les restriccions de mobilitat de l’estat d’alarma i a la disminució de les freqüències de tren.

El nombre d’usuaris de l’autobús ha baixat quasi un 98%. Si en un dia feiner habitualment unes 500 persones es desplaçaven amb l’autobús urbà, ara només es registren una mitjana de 12 viatgers diaris. En el cas dels dissabtes, el dia 21 l’autobús va anar completament buit i el dia 28 només hi van pujar dues persones en tot el dia.

D’altra banda, des que va començar el confinament, l’operadora de transport ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles i ha adoptat mesures de protecció pels conductors. Es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc (majors de 65 anys, amb malalties cròniques o pluripatològiques o amb immunosupressió).