Els Tres Tombs i l’esmorzar popular de la Cooperativa es van ajornar per l’augment de casos de la sisena onada de la Covid. El recorregut de les cavalleries, que s’ha modificat per millorar la seguretat, s’iniciarà al carrer Hospital i acabarà al passeig La Salle.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils recuperarà el diumenge 13 de març els actes populars de la Festa de Sant Antoni que se celebra habitualment a mig gener i que enguany es va haver d’ajornar per l’augment de casos de la sisena onada de la Covid. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, i la tècnica del Departament de Festes, Concep Ferrer, han presentat avui el programa d’activitats, que consisteix en el tradicional esmorzar popular a la Cooperativa i els Tres Tombs de Sant Antoni.

L’alcalde i el president de la Cooperativa han recordat la importància que havia tingut anys enrere la festa de Sant Antoni a Cambrils, amb dos dies plens d’activitat, i han manifestat la voluntat de tornar a potenciar aquesta celebració tan esperada que evoca el passat agrícola del municipi.

Enguany les activitats s’han concentrat en un sol dia. Així doncs, el tradicional esmorzar popular que es feia el dissabte se celebrarà el mateix diumenge dia 13 de març. A partir de les 9h del matí a les instal·lacions de la Coooperativa Agrícola (carretera de Montbrió Km2) s’oferirà esmorzar que es podrà coure en les diferents graelles instal·lades. Els tiquets costaran 4 euros i inclouran llonganissa, cansalada, pa, oli d’oliva verge extra, aigua i fruita.

A més, l’Agrobotiga de la Cooperativa estarà oberta i oferirà descomptes per  la compra de garrafes d’oli a les persones que ensenyin el tiquet de l’esmorzar. Durant tot el matí, també es vendrà Tortell de  Sant Antoni elaborat a Cambrils i se celebrarà la 15a Trobada d’intercanvi de plaques de Cava.

Mentrestant, les cavalleries participants als Tres Tombs es concentraran a les instal·lacions de la Cooperativa. A partir de les 12 hores, s’iniciarà el recorregut des del carrer Hospital en direcció al carrer Verge del Camí. Cap a les 12:15h, en arribar davant del Pati de l’Ermita, el mossèn farà la benedicció dels cavalls, coincidint amb la sortida de missa. El recorregut, que enguany s’ha modificat per passar per carrers més amples, continuarà per l’avinguda Baix Camp i el passeig La Salle i iniciarà una segona volta pel carrer Hospital, Verge del Camí i avinguda Baix Camp per acabar al passeig La Salle.

Els Tres Tombs comptaran amb la participació d’un centenar de cavalls del Club Hípic Castells, el Club Hípic Tomás Santiago i l’Hípica Herederos de Santiago, dues escoles que fan equinoteràpia per a infants amb autisme o Síndrome de Down i la  Banda del Pare Manyanet de Reus.

La Festa de Sant Antoni se celebra  en honor al patró dels animals domèstics i de treball, que protegeix als animals de trencadures i malalties i garanteix la fertilitat i el guariment del bestiar. És una festa tradicional de la pagesia que rememora els temps en què els cavalls, les mules i els ases eren indispensables per a les feines del camp i el transport de persones i mercaderies.

La celebració sol coincidir amb un moment clau per al cicle agrícola, en el marc de la setmana dels barbuts, que es considera la més freda de l’any i aplega les festivitats de tres sants amb barba: Sant Pau Ermità (15 de gener), Sant Antoni Abad (17 de gener) i Sant Maür (18 de gener).

PROGRAMA DE DIUMENGE 13 DE MARÇ DE 2022

A les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (carretera de Montbrió km.2)

A partir de les 9 h, ESMORZAR POPULAR. Pa, llonganissa, cansalada, pa torrat, oli d’oliva verge extra, aigua i fruita.

Preu: 4 €

Amb el tiquet de l'esmorzar es farà descompte per la compra d'oli a l'Agrobotiga

Durant tot el matí es vendrà el Tortell de sant Antoni

A partir de les 9.15 h, 15a. Trobada d’intercanvi de plaques de Cava.

Organitza: Cooperativa Agrícola de Cambrils SCCL

TRES TOMBS

Durant el matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (carretera de Montbrió km.2), concentració de cavalleries

A les 11.30 h, a l’Ermita de la MD Camí, MISSA

A partir de les 12 h, inici dels TRES TOMBS des del carrer Hospital, direcció carrer Verge del Camí.

Al passar per davant del pati de l’Ermita, BENEDICCIÓ DELS CAVALLS participants.

Acompanyarà la Banda del Pare Manyanet de Reus

Amb la participació de: Club Hípic Castells, Club Hípic Tomás Santiago i Hípica Herederos de Santiago.

Recorregut: Arribada pel passeig Albert, carrer Hospital, Verge del Camí, Baix Camp, pg. La Salle, carrer Hospital, verge del Camí, Baix Camp i pg. La Salle i finalització.

Inscripcions per participar a la rua dels Tres Tombs: Fins el 7 de març al correu: info@chts.es