El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Vallès, va assistir ahir a l’acte de lliurament dels distintius internacionals a Torredembarra. Les platges del Cavet, La Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral han revalidat el segell per la temporada 2023.

  • Categoritzat com: Medi Ambient i Serveis Generals Platges
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Vallès, va recollir ahir les quatre Banderes Blaves que onejaran aquest estiu a les platges del municipi. L’acte de lliurament d’aquests distintius que reconeixen internacionalment la qualitat i els serveis de les platges es va portar a terme ahir a la tarda a la Platja dels Muntanyans de Torredembarra i va ser presidit pel conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, i la consellera de Territori, Ester Capella.

Cambrils ha revalidat un any més les banderes per les platges del Cavet, la Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral. Cal destacar que enguany, com a novetat, s’han tret a licitació 9 lots per oferir diferents serveis de temporada (de tendals, para-sols, gandules, escoles nàutiques i lloguer d'embarcacions sense motor), que completen els 21 lots que ja es van adjudicar l’any passat.

Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education(FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.