La regidora de Turisme i Platges, Camí Mendoza, va assistir ahir a l’acte de lliurament dels distintius internacionals al port de Segur de Calafell. Les platges del Cavet, La Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral han revalidat el segell per la temporada 2024.

  • Categoritzat com: Platges
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

La regidora de Turisme i Platges, Camí Mendoza, va recollir ahir les quatre Banderes Blaves que onejaran aquest estiu a les platges del municipi. L’acte de lliurament de les Banderes Blaves a les platges catalanes es va portar a terme ahir a la tarda a les instal·lacions del port de Segur de Calafell i va ser presidit per la consellera de Territori, Ester Capella.  També van assistir a l’acte la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Palacios Aguilar, entre altres autoritats.

Cambrils ha revalidat un any més les banderes per les platges del Cavet, la Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral. Aquest guardó reconegut a escala internacional, que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava, en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües.