L’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, han assistit a l’acte de lliurament d’aquests guardons a Sitges. Les platges del Cavet, La Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral mantenen la distinció per aquest any 2021.

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, han recollit avui les quatre Banderes Blaves que onejaran aquest estiu a les platges del municipi. L’acte de lliurament de les Banderes Blaves a les platges catalanes s’ha dut a terme aquest matí a Sitges i ha estat presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Cambrils ha revalidat un any més les banderes per les platges del Cavet, la Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral. El segell, que acredita la qualitat de les platges i els serveis que ofereixen, és atorgat anualment per un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), acredita la qualitat de les platges i els serveis que ofereixen.

El guardó de les Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

Aquesta temporada, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha ampliat el servei de socorrisme, que es presta cada dia de 10 a 19 hores des de l’1 de juny fins al 30 de setembre.

A més, enguany també s’han millorat els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s’han augmentat el nombre de reserves d’aparcament amb connexió accessible i propera als mòduls de socorrisme on s’ofereixen serveis adaptats com el bany amb cadira amfíbia, s’han ampliat i millorat les passarel·les, s’han instal·lat pals de banderes per informar els banyistes sobre l’estat de la mar al llarg de tot el litoral i s’invertirà en la millora d’equipaments pels socorristes. Podeu trobar més informació a https://www.cambrils.cat/platges.