En la primera prova, els aspirants cuinaran mongetes del Ganxet amb botifarra i tomàquets. Els xefs Christian Escribà i Carles Abellán hi participaran amb els seus propis Food Trucks. Les galeres també seran protagonistes en aquest programa

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

‘Cocineros al Volante’ posa rumb al centre de la Costa Daurada i visitarà Cambrils, atrets per la seva llarga tradició gastronòmica i pels restaurants d'alta cuina.

Al llarg d'aquests nou quilòmetres de platja i, gaudint de l'olor del Mediterrani, els aspirants es batran en la primera prova cuinant mongetes del Ganxet amb botifarra i tomàquets rostits. En 75 minuts hauran de preparar 20 tapes d'un plat característic per les seves moltes interpretacions.

Entre prova i prova, els aspirants rebran les visites de dos grans xefs, Christian Escribà, dedicat a l'alta rebosteria, i Carles Abellán, amb una estrella Michelin i un precursor del moviment del Street Food al nostre país. Encara que els veritables protagonistes seran Goofretti i Yango, els seus Food Trucks.

I, com el porró és la forma tradicional de beure el vi a la cultura catalana, els ‘condemnats’ hauran de demostrar la seva habilitat amb el braç. El concursant que el flexioni, malgasti el líquid, no se l’empassi o tussi, quedarà eliminat de la miniprova i, el que aguanti més temps empassant, es farà amb l'avantatge dels 10 minuts que podrà restar a un dels seus rivals.

La parella que arriba disposada a fer-se un forat en la caravana és Mishtó Gastrocaravana. Radu i Mihai són dos germans d'origen romanès assentats a Espanya des dels 11 i 3 anys, respectivament. Han viscut a Madrid, Granada i Catalunya, així que prometen una bona barreja culinària amb la qual sorprendre al jurat. Els quatre equips que passin a ‘L'últim cuinat’ comptaran amb un nou element en els seus Food Trucks: la barbacoa, fonamental per preparar el plat de la prova, una escalivada amb galeres a la graella. Els aspirants hauran de manejar-se en la cuina amb aquest marisc famós pel seu sabor.

Arribats a l'equador del programa, les parelles hauran de demostrar la seva vàlua com a cuiners si no volen perdre el seu lloc en la caravana.