Els videomappings tornen a la plaça de la Vila i la Torre del Port per dinamitzar la campanya nadalenca. Una de les novetats serà la nova carrossa que es lliurarà als heralds dels Reis d’Orient el 31 de desembre. El programa d’activitats està organitzat per diferents Departaments de l’Ajuntament, entitats cambrilenques i associacions de comerciants.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes Igualtat Joventut Promoció Econòmica
  • Serveis associats: Festes Cultura Igualtat

Els carrers de Cambrils s’ompliran d’ambient nadalenc amb un ampli programa d’activitats que inclou la projecció de videomappings, espectacles d’animació, actuacions musicals, tallers infantils, jocs, gimcanes, la recollida de cartes i la cavalcada dels Reis d’Orient.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, la regidora d’Igualtat, Ingrid Duch; la regidora de Joventut, Natalia Pleguezuelos, han presentat els actes més destacats de la programació, coordinada pels Departaments de Cultura, Festes i Promoció Econòmica i organitzada per diferents àrees municipals, entitats cambrilenques i associacions de comerciants.

A la roda de premsa també hi han participat el president de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle (Triple A), Salvador Olivé; el vicepresident de l’enitat, Josep Vidiella, i la nova dinamitzadora comercial de la Unió de Botiguers de Cambrils (UBC), Sònia Baiges.

L’alcalde de Cambrils ha constatat que hi ha moltes ganes de Nadal i ha afirmat que Cambrils tornarà a ser un pol d’atracció de la zona. Per la seva banda, el regidor de Promoció ha destacat la feina d’equip que hi ha darrera de l’organització de tots els actes agrupats al programa “Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils”. A continuació, la regidora Ingrid Duch ha explicat la campanya Regala Igualtat per promoure la compra de joguines inclusives i la regidora de Joventut ha animat a tothom a començar el 2023 amb la Revetlla Jove de Cap d’Any de l’Ateneu Juvenil.

Dins del programa també hi ha activitats organitzades per les associacions de comerciants i el Departament de Promoció Econòmica. En aquest apartat, la dinamitzadora de la Unió de Botiguers ha destacat la campanya “Juga al carrer amb la UBC” amb tallers, contacontes i pintacares, jocs gegants i gimcanes pels comerços, que es portarà a terme del 27 de desembre al 4 de gener a diferents places del municipi. A aquestes activitats, s’hi afegeixen les atraccions infantils de “El Nadal més divertit”, els jocs gegants i laberints de “Cambrileja el Nadal” i el mapping nadalenc “Nadal de llum. La clau màgica”.

Finalment, el president i el vicepresident de la Triple A han repassat l’agenda i els recorreguts dels patges i els Reis d’Orient, que enguany arriben amb una novetat important: una nova carrossa amb motius cambrilencs que s’inaugurarà el 31 de desembre i es posarà a disposició dels heralds reials per totes les seves tasques.

El nou vehicle, que no es podrà veure fins aquest dia, se sumarà als tres carruatges dels Reis d’Orient, també inspirats en els barris de Cambrils. Cal recordar que la carrossa del Rei blanc representa el barri antic amb el Portal del carrer Major, la del Rei ros està dedicada a l’Eixample amb un trenet, i la del Rei negre simbolitza la platja amb les onades del mar.

El president de la Triple A també ha explicat que enguany els Reis tornaran a arribar per mar com és tradicional i que la cavalcada modificarà el seu recorregut per les obres de la Rambla Jaume I. La ruta s’iniciarà a la rotonda del Nàutic, continuarà fins a la Vela, pujarà per Robert Gerhard, la riera i l’avinguda Adelaida i arribarà a la plaça de l’Ajuntament. Com l’any passat, la música que sonarà als diferents carruatges se sincronitzarà gràcies a l’emissió de Ràdio Cambrils.

Altres activitats destacades del programa són la jornada solidària per la Marató de Tv3 amb l’encesa dels Diables Cagarrieres i la macroballada de Swing Solo de Bàsic Escola de Ball; el concert de La Soul Machine del cicle Cambrils La Mar de Jazz; el Tomb de Nadales de l’alumnat de l’Aula de Sons; el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí; el Tió Solidari de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar; la representació teatral P.I.G.S. de la Teca Teatre al Teatre del Casal; la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil, i el Concert de Reis d’Anthus Quintet en homenatge a Nat King Cole.

El programa d'activitats complet es pot descarregar des d'aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/festes/festes/nadal-i-reis/programa-nadal-a-cambrils-2022-2023/view.