L’èxit escolar, la inclusió social, la participació i convivència i l’escolarització i matriculació seran els àmbits d’actuació de les quatre comissions de treball aprovades pel Consell Escolar Municipal

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El Consell Escolar Municipal acorda la creació de quatre comissions de treball per treballar i millorar en temes tan diversos com l’èxit escolar, la inclusió social, la participació i convivència i l’escolarització i matriculació. Aquesta va ser una de les conclusions principals del ple del Consell Escolar Municipal que es celebrava el passat dilluns 18 de gener al Centre de Formació l’Estudi.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Escolar fa un pas més en la línia del que pot acabar essent el Projecte Educatiu de Ciutat, amb el qual, es vol promoure la participació de tota la comunitat educativa en la presa de decisions, tal i com assegura la regidora d’ensenyament, Montserrat Masdeu, que s’ha mostrat satisfeta per aquesta iniciativa.

Les comissions de treball a les quals es va donar ahir llum verda seran espais de reflexió i treball on es discutiran i s’elaboraran propostes que es portaran al Ple del  Consell Escolar Municipal per al seu debat i aprovació. Cada comissió tindrà un coordinador que dirigirà les reunions i actuarà de portaveu de la comissió al ple. Els membres de les comissions seran persones que habitualment formin part del Consell Escolar Municipal, tot i que, per alguns assumptes concrets es podrà sol·licitar assessorament de tècnics o professionals especialitzats.

 

Funcions de cadascuna de les comissions:

Comissió de l’èxit escolar

Funcions: atenció a la diversitat, interrelació i comunicació entre els centres, tant entre llars d’infants i primària, com entre primària i secundària. Orientació escolar.

Comissió per la inclusió social

Funcions: temes de pobresa infantil, immigració i segregació escolar, accés a llibres i altre material escolar, menjadors escolars.

Comissió de participació i convivència

Funcions: escola de pares i mares, suport a les AMPA, temes de formació. Participació de les famílies en els centres educatius.

Comissió d’escolarització i matriculació

Funcions: temes d’escolarització i matricula, zonificació escolar i adscripció de centres.