L’alcalde de Cambrils, la regidora de Turisme i el gerent de Patronat de Turisme van participar en aquesta acció organitzada per Saborea España. L’esdeveniment adreçat a periodistes, influenciadors i agents de viatge va acabar un tast preparat pel xef Arnau Bosch i el pastisser Albert Cambron.
- Categoritzat com: Turisme
Cambrils va participar en una acció de promoció gastronòmica a Copenhaguen organitzada per l’Oficina Espanyola de Turisme i l’Associació de Destinacions Gastronòmiques “Saborea España”. L’esdeveniment es va portar a terme ahir dimecres, 4 de juny, a la residència de l’Ambaixador d’Espanya a Dinamarca, i va comptar amb la presència de professionals de la premsa especialitzada i generalista, influenciadors i agents de viatges danesos. Cambrils va ser una de les quatre destinacions espanyoles seleccionades per participar-hi, juntament amb la ciutat de València i les illes de La Palma i Gran Canària.
La jornada es va iniciar amb una presentació institucional. Per començar, l’ambaixador d’Espanya, Salvador Rueda Rabanal, i el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Dinamarca, Ignacio Jiménez Rodríguez, van destacar el paper estratègic de la gastronomia com a motor d’atracció turística. Tot seguit, cada destinació va fer la seva presentació individual. En el cas de Cambrils, el director del Patronat Municipal de Turisme, Vadim Koryagin, va introduir la destinació als assistents, molts dels quals la descobrien per primera vegada.
Després de les presentacions, els assistents van poder gaudir d’una experiència gastronòmica sensorial, amb tastos preparats pels xefs de cada destinació. Cambrils va comptar amb una representació d’alt nivell: el xef Arnau Bosch i el pastisser Albert Cambron, del restaurant amb estrella Michelin Can Bosch, van elaborar dues propostes culinàries amb productes de mar i terra de Cambrils.
La presència de Cambrils va ser especialment destacada i va despertar molt interès entre els assistents, afavorint la creació de vincles i l’obertura de possibles col·laboracions futures.
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va afirmar que la participació de Cambrils, promocionant el seu potencial gastronòmic, és molt positiva perquè “d’una banda consolida el nostre posicionament dins l’associació Saborea España, i de l’altra ens obre a un mercat estratègic com és l’escandinau”.
Per la seva part, la regidora de Promoció i Turisme, Patricia de Miguel, va destacar que Cambrils és l’única destinació catalana entre les 24 que formen part de l’associació Saborea España i va assegurar que aquest fet “reforça la nostra voluntat de posicionar-nos com a referent gastronòmic a escala estatal, al nivell de les grans destinacions del país”.
Finalment, el director del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, Vadim Koryagin, va explicar que “el mercat escandinau és d’un gran interès per al Patronat, especialment pel que fa al turisme esportiu, com el golf i el ciclisme, i el turisme gastronòmic, ja que són productes en els quals som una destinació capdavantera i que ens permeten desestacionalitzar l’activitat turística”.