La Festa Major se celebrarà del 27 de novembre al 13 de desembre. Entre els actes més significatius destaca el lliurament del premi de Poesia Vila de Cambrils, l’encesa de l’enllumenat de Nadal, la tradicional professó o els actes per commemorar el Setge de 1640

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, han presentat avui en roda de premsa el programa de la Festa Major de la Immaculada 2015. L’ampli programa d’activitats se celebrarà del 27 de novembre al 13 de desembre.

Mendoza ha ressaltat que aquesta celebració ‘tanca el calendari festiu cambrilenc d’aquest 2015’ i ha animat a tots ‘els cambrilencs i cambrilenques a participar en els actes programats’. Per la seva banda, Abella ha volgut destacar que tot i que aquesta és una festa més petita és ‘de les més properes doncs els actes són molt nostres i tant tradicionals que no es poden deixar de fer’. La Festa servirà per donar el tret de sortida simbòlic a les festes nadalenques.

El programa d’activitats s’iniciarà divendres dia 27, a les 19:30 hores a l’Ateneu Juvenil, amb la presentació de les beques de producció artística. Dos dies més tard, el diumenge dia 29, a les 12 hores, el Saló de Plens de l’Ajuntament acollirà el lliurament del 4rt Premi de Poesia Vila de Cambrils 2015. L’acte s’obrirà amb la composició poèticomusical Paraula i Sentiment de Jaume Calatayud i Vicente Monera, per a lliurar-se a continuació els guardons.

El divendres dia 4 de desembre se celebrarà un dels actes més tradicionals inclosos dins el programa de la Festa Major. Es tracta de l’encesa oficial de l’enllumenat de Nadal. Serà a les 18 hores a la Plaça de l’Ajuntament i comptarà amb la participació de la Coral Infantil de l’Escola Municipal de Música de Cambrils i com a novetat, enguany, la Coral Les Veus del Casal, del Casal Municipal de la Gent Gran. Dues hores més tard, el Centre Cultural acollirà la presentació del llibre de Fèlix Montagut i Jaria ‘Cambrils a escaire i cartabó’ i ja per la nit, el Palau Municipal d’Esports serà l’escenari del concert gratuït amb els grups Germà Negre i Udols.

Dissabte 5 de novembre el protagonista serà el teatre. A les 21:30 hores, al palau municipal d’esports, tindrà lloc la representació de l’obra ‘T’estimo però no tant’, amb Josep Linuesa, Ferran Castells i Mònica Corral. És una  producció de Teatre Gaudí de Barcelona. I dilluns dia 7, els més petits seran els protagonistes ja que, d’11 a 14 hores, al Passeig Albert hi hauran instal·lats jocs de fusta gegants per a tota la família.

Els actes centrals

Dimarts dia 8 de desembre serà el dia gran de la Festa Major. A les 11:30 hores l’Església Parroquial de Santa Maria acollirà la Missa Major en què hi cantarà la Coral Verge del Camí. A la sortida de missa, tindrà lloc la professó de la Immaculada, amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils. Acompanyarà la processó la Cobla Ministers de Cambrils.

En arribar  a la plaça de l’Església de Santa Maria, tindrà lloc el Ball de bastons amb el Ball de Bastons de Cambrils, la ballada de gegants i nanos amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga i els castells amb la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

A les 18 hores, el palau municipal d’esports acollirà el concert de festa major amb l’Orquestra Nova Saturno i, seguidament, a partir de les 19 hores, el ball de festa major. L’entrada és gratuïta.

I un altre dels actes destacats cada any dins el programa de la Festa Major és el lliurament de les Distincions Honorífiques de Cambrils 2015. Serà el dia 11 de desembre, a les 19 hores, al Saló de Plens del Consistori.

Josep Lluís Carod-Rovira, convidat a l’acte institucional del Setge

Diumenge 13 de desembre tindrà lloc la darrera jornada de la Festa Major de la Immaculada. Concretament, prendrà el protagonisme aquest dia un altre dels actes significatius per al municipi com és la commemoració del Setge de 1640. A les 11:45 hores, a la plaça de la Vila, tindrà lloc la sortida d’autoritats acompanyats pel seguici festiu de Cambrils: Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres i la seva colla infantil, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, amb els gegants del Setge, i el Ball de Bastons de Cambrils. Recorreran els següents carrers: plaça de la Vila, carrer Major i plaça del Setge. En arribar a aquesta plaça tindrà lloc la tradicional traca. A les 12 hores, a la mateixa plaça tindrà lloc la commemoració del setge de 1640 pròpiament. L’acte institucional anirà a càrrec del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Seguidament tindrà lloc l’ofrena i cantada de la Coral Verge del Camí.

El final de festa tindrà lloc amb l’actuació dels grups del seguici festiu de Cambrils.

Altres activitats

Cal destacar que, a més dels actes que s’han esmentat, també hi ha programats actes esportius, solidaris, mercats i fires de Nadal, tallers oberts, exposicions...

Podeu consultar el programa de forma més detallada a www.cambrils.cat/festes