Els Departaments d’Ensenyament, Cultura i Joventut han sumat esforços per promoure un ampli ventall d’activitats a preus assequibles. La guia que recull l’oferta formativa promoguda per l’Ajuntament ja es troba als edificis municipals i també es pot consultar online. El període de matriculació s’iniciarà el proper dijous 1 de setembre i en la majoria dels casos es pot fer online.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació Joventut
  • Serveis associats: Ocupació Cultura

L’Ajuntament de Cambrils ha programat més de 50 activitats formatives pel curs que ve amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, actualitzar coneixements o adquirir habilitats per cobrir  les noves necessitats formatives professionals i també satisfer els reptes de creixement personal.  Aquesta àmplia oferta formativa és fruit de la suma d’esforços de diferents Departaments de l’Ajuntament, principalment d’Ensenyament, Cultura i Joventut.

Des d’avui ja es pot trobar a qualsevol dels edificis municipals la guia formativa 2016-2017, que recull i ordena tota l’oferta per facilitar a la ciutadania la recerca dels cursos i tallers que més s’adeqüen a les seves necessitats i gustos. En aquest sentit, per ajudar a buscar i seleccionar els cursos, la publicació incorpora un índex a les primeres pàgines i un calendari al final. La guia s’ha difós amb una tirada de 5.000 exemplars i també és pot consultar online des d’aquest enllaç.

El període de matriculació s’obre el proper dia 1 de setembre. En la majoria de cursos, els tràmits es poden realitzar online a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers (www.cambrils.cat/inscripcions). En el cas de cursos de nivells superiors, la matriculació és presencial, atès que requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir.

Les activitats programades tenen preus assequibles i en alguns casos estan subvencionats, amb la voluntat de facilitar l’accés al coneixement i al  desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal. Cal tenir en compte que no és una oferta tancada, ja que al llarg de l’any es van incorporant noves propostes.

ELS CURSOS

Idiomes

Pel que fa a les activitats formatives professionalitzadores, es mantenen els cursos consolidats d’idiomes d’anglès: anglès conversa I i anglès II conversa, i també els de preparació als exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge, com ara Anglès preparació al PET i Anglès preparació al First. D’altra banda, s’han programat diferents cursos específics d’atenció al públic en diversos idiomes com ara Rus, Alemany, Francès i Anglès. A la guia també s’hi poden trobar cursos d’anglès online, de xinès introductori i de llengua de signes.

Administració i oficines

En l’àmbit d’administració i oficines, es durà a terme un curs d’Administratiu/iva Comptable que inclourà teoria i pràctica amb el programa informàtic Contasol. Per tal que les persones autònomes coneguin les obligacions fiscals que tenen i aprenguin a poder fer la gestió bàsica dels seus impostos, s’ha programat un curs de Fiscal per autònoms en directa simplificada i, en l’àmbit laboral, es durà a terme un curs de Gestió de nòmines i seguretat social.

Tecnologies de la Informació i Comunicació

Per altra part, s’han programat cursos relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb la intenció de fomentar-ne l’ús i apropar-les a tothom. Concretament s’ofereix Ofimàtica I per adquirir coneixements bàsics dels programes més comuns d’ordinador, Autocad 2 D per conèixer l’ús d’aquest programa de disseny, Ús de la imatge a la feina per aprendre a retocar fotografies i a crear  tríptics i cartells publicitaris dins l’empresa .

També s’ha organitzat un curs anomenat Gestiona la teva identitat professional a la xarxa, adreçat a qui vulgui fer visible el seu CV a Internet amb la creació d’un web on donar visibilitat conjunta a la seva experiència professional, trajectòria laboral, linkedin i les seves competències i projectes.

En un nivell més inicial, el programa Tastets TIC de la Biblioteca Municipal es dirigeix a aquells que es vulguin introduir a les noves tecnologies.

Serveis a la comunitat, a la persona i a l’empresa

En l’àmbit dels serveis a la comunitat, a la persona i a l’empresa es realitzarà una nova edició del curs de Monitor/a de menjadors escolars i de ludoteca perquè sempre són demandats pels usuaris. A banda de la teoria, el curs compta amb pràctiques en escoles de Cambrils.  I per qui vulgui continuar formant-se en aquest sector, se’n farà un altre de Coordinador/a de menjadors escolars. També s’oferirà un curs de Vetllador/a escolar  per adquirir els coneixements per fer suport als infants amb necessitats educatives especials, un curs de Maquillatge professional enfocat a aprendre totes les tècniques de maquillatge per perfeccionar o desenvolupar la vocació de maquillador/a professional, i un curs de manipulador d’aliments.

Atesa la gran acollida rebuda en els darrers programes, es torna a oferir dintre de l’àmbit de comerç,  el curs de Creació d’una botiga de comerç electrònic que permet aprendre a crear i gestionar una botiga per vendre productes per Internet. A més, com a complement, s’ha programat el curs Google Adwords, que permetrà conèixer les eines de publicitat que ofereix Google per gestionar correctament les campanyes publicitàries d’una empresa o botiga online i garantir així una millor rendibilitat.

Seguretat i salut laboral

D’altra banda, pel que fa a la seguretat i salut laboral, es mantenen dos cursos de Manipuladors d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador. Es complementaran amb un curs d’Al·lèrgies i Intoleràncies alimentàries destinat a oferir aquesta formació a empresaris i treballadors d’empreses operadores dins el sector alimentari, i a qualsevol persona interessada en la matèria. També, dins d’aquesta formació, es farà un curs d’Entrenament emocional a l’àmbit laboral i un curs de Primers auxilis i DEA.

Hosteleria i turisme

En l’àmbit d’hoteleria i turisme es durà a terme el curs d’Informador/a turístic/a destinat a que l’alumnat conegui els llocs d’interès i la història del territori i aprengui al mateix temps les eines d’atenció al client necessàries per informar adequadament als turistes i comercialitzar correctament els productes turístics.

Creixement personal i creació artística

A la Guia hi ha altres cursos  destinats a la persona  i al seu creixement.  En l’apartat de propostes per al cos i la ment es mantenen els cursos de Ioga i Pilates i s’ha incorporat el taller de Dansa Creativa i  un taller de  nutrició Aprima’t gaudint del menjar. També hi ha un curs de pàdel de nivell intermig, un taller de cuina japonesa i un curs d’emonutrició.

En l’àmbit de la Creació Artística s’ha creat una nova oferta dirigida als adults amb un Taller de pintura i dibuix, i  s’han incorporat un Curs d’iniciació a la Fotografia dirigit tota persona interessada en viure la fotografia com un element creatiu i mitjà.

Servei Local de Català

A la guia també s’hi ha inclòs la programació de cursos organitzats pel Servei Local de  Català per aquells que volen aprendre o consolidar els seus coneixements de llengua catalana.

Projecte Akademia

Els joves de Cambrils també trobaran a la guia la informació del Projecte Akademia i un taller d’experiència emocional que els servirà per treballar la identificació i expressió emocional.

El Projecte Akademia és un projecte educatiu de més llarga durada, sense ànim de lucre, dirigit a joves curiosos, apassionats, rebels, inconformistes i amb ganes de començar un camí cap a l'autoconeixement i al desenvolupament personal. Neix amb la finalitat d'acompanyar a joves per a descobrir qui són veritablement, quin és el seu lloc en el món i quina direcció volen donar a les seves vides.

Tracta d’educació emocional i financera amb l’objectiu és descobrir el talent i potencial de cada jove per tal de posar-lo al servei de la societat.

Aula Mentor

Des d'Aula Mentor Cambrils se segueixen oferint un seguit de cursos a distància a través d'un sistema de formació còmode, flexible i de qualitat, dirigit a les persones adultes, que desitgin ampliar les seves competències personals i professionals.

La matrícula és oberta permanentment (excepte a l'agost) i no hi ha límit de places, per això és una bona alternativa que complementa i/o amplia l'oferta presencial de cursos de l'Ajuntament de Cambrils.

L' oferta actual es composa de més de 100 cursos, seleccionats amb l' intenció de donar cobertura a les necessitats formatives més demandades avui en dia, i que s'agrupen en diverses categories: els idiomes (8 nivells d'anglès ), la informàtica (amb cursos dins les famílies Ofimàtica, Internet, Programació, Disseny Web i Disseny i d'Autoedició), l'emprenedoria (com ara els cursos 'Creació d'una PYME', 'Comptabilitat' i 'Màrketing on-line'), les instal·lacions, l'educació, la salut, l'energia, l'ecologia, els mitjans audiovisuals, la cultura i formació en general, i els cursos de caràcter professional de les famílies professionals d'Hoteleria i turisme, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, entre altres.

Altres programes formatius

A la guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Ocupació, des del programes del Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents” i el Pla de Transició al Treball (PTT).