El programa d’activitats arrenca el diumenge 23 de juny amb l’arribada de Flama del Canigó i acaba el 6 e juliol amb el Cagafocs dels Cagarrieres. La trobada de timbalers dedicada als Pallapupas, el llaüt Sant Ramon, el correfoc infantil o el vermut mariner són algunes de les novetats.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils ja ho té tot a punt per celebrar la Festa Major de Sant Pere. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella; i representants de les entitats de l’Arjau Vela Llatina, Gemma Pastó; el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres, Vanessa Niubó, i els timbalers Cop de Cap, Sílvia Salvadó i Joan Sedó, han presentat avui un programa carregat d’activitats marítimes, revetlles, concerts, foc, diversió i tradició.

Entre les novetats, destaquen l’ampliació del correfoc amb un correfoc infantil, la col·laboració de la 5a Trobada de Timbalers amb els Pallapupas, la participació de l’antic llaüt Sant Ramon a la 9a Trobada de Vela Llatina, l’homenatge a les remendadores i el vermut mariner a la plaça de l’Església.

Com és tradicional, la Festa Major començarà el 23 de juny amb l’arribada de la flama del Canigó al pàrquing d’Horta de Santa Maria, que consistirà en la lectura del manifest de la Flama, l’encesa de la foguera, l’espectacle de foc del Ball de Diables Els Cagarrieres, la ballada conjunta d’una sardana i coca de sucre i vi dolç per a totes les persones assistents. La festa s’allargarà amb la revetlla de Sant Joan al passeig Miramar, que enguany ballarà amb la Chatta Orquestra.

El dia de Sant Joan hi haurà les regates populars de llaguts tradicionals. L’endemà, 25 de juny, la companyia “Fes-t’ho com vulguis” oferirà un espectacle infantil al parc del Pescador. La festa continuarà el 26 de juny amb l’animació itinerant de Traüt i el 27 de juny amb les cucanyes tradicionals per a tota la família, una taula rodona a bord d’un vaixell i el concert de blues del grup Blueseria.

El 28 de juny, durant tot el dia se celebrarà la primera jornada de la IX Trobada de Vela Llatina organitzada per l’Arjau, que comptarà amb la participació d’una de les embarcacions de vela llatina més antigues i més grans d’entre les que naveguen per la Mediterrània. A la nit,  la revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Nova Saturno i Band de Rock farà ballar al públic fins a la matinada al passeig Miramar.

La Diada de Sant Pere serà més intensa que mai amb seguici, la es activitats de Vela Llatina, la Festa de l’ormeig, la Diada Castellera, la Trobada de Timbalers i la revetlla jove. El dia 29 de juny es despertarà amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. A les 11h, el Seguici festiu sortirà des de la des de la plaça Mn. Joan Batalla i recorrerà els carrers del port fins a l’església parroquial de Sant Pere, on a les 12 hores se celebrarà la Missa Major. En sortir, hi haurà la tradicional ballada dels elements festius i els més petits podran donar el seu xumet a la Farnaqueta.

Durant el matí també se celebraran diversos actes de la Trobada de Vela Llatina i a la tarda hi haurà la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, les demostracions de navegació i de pesca tradicional de la XIV Festa de l’Ormeig al Port i la Platja del Regueral, la Trobada de Timbalers amb la participació de 10 colles i la Revetlla Jove amb la Banda del Coche Rojo i la Banda Neón.

El diumenge 30 de juny la plaça de l’Església serà l’escenari d’una de les novetats del programa d’enguany: el vermut mariner amb degustació de fideus rossos i música de PD Peixampler organitzat per la Teca Teatre. El mateix dia, The Gospel Viu Choir oferirà un concert a l’auditori del Parc del Pescador.

La Festa Major acabarà el dissabte, 6 de juliol, amb els correfocs dels Cagarrieres. A les 20 hores hi haurà el correfoc infantil a la plaça Mossèn Batalla i a les 22h hores començarà el Correfoc Cagafocs des de la rotonda de la Vela fins a la plaça Mossèn Batalla, on es farà l’encesa final.

A més, també s’inauguraran exposicions a la Sala Àmbits, la Sala Àgora i la Torre del Port, es disputaran diverses competicions esportives i es realitzaran activitats comercials com la Desfilada Cambrils Port de Moda o la Fira del Comerç.

La Festa Major de Sant Pere obre la porta de l’estiu i de l’època més festiva de Cambrils, que comença amb al juny i no para fins al setembre. El programa de Sant Pere empalmarà amb la 3a Nit de la Rumba Catalana el 13 de juliol, la Festa de la Mare de Déu del Carme del 14 al 20 de juliol, les festes dels barris durant tot l’estiu i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de finals d’agost fins a mig setembre.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç: https://issuu.com/cambrilsfestes/docs/st-pere-2019_web