El dossier, traduït a cinc idiomes, es farà arribar a tour operadors i oficines de turisme de tot el món

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat avui un product manual únic a Catalunya amb 36 productes i experiències per gaudir del cicloturisme al municipi i la seva àrea d’influència.

La presentació d’aquesta nova eina de promoció turística, fruit de la col·laboració entre l’administració pública i el sector privat, ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, el consultor de l’empresa ToursiLab, David Esteller, i el cap de Promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Francesc Bueno, i ha comptat amb representats de diverses empreses certificades com a establiments esportius especialitzats en cicloturisme.

El dossier inclou propostes molt variades per gaudir de la bicicleta en el sentit més global, passant per totes les modalitats, des de BTT fins a carretera o experiències familiars, i especificant el preu de cada activitat. L’objectiu és facilitar la contractació i posar en valor els elements que converteixen Cambrils en el paradís de la bicicleta: els serveis i específics, la singularitat de la destinació, els paisatges, la gastronomia, el clima o la seva ubicació estratègica com a punt de partida i de finalització de nombroses rutes.

El manual, que s’actualitzarà de manera constant, s’ha editat en català, castellà, anglès, francès i alemany, i servirà tant per oferir a la intermediació com al públic final. Es farà arribar a tour operadors, oficines de l’Agència Catalana de Turisme i a les Oficines de Turisme d’Espanya (OET) a nivell mundial i també es podrà consultar online al web del patronat. El dossier ordena i potencia paquets turístics i divideix les experiències entre cicloturisme cultural, lloguer de bicicletes, rutes, carreres, campus d’entrenament, vacances en bicicleta i una ruta de tapes amb bicicletes elèctriques pel barri antic.

El manual recull informació de serveis i paquets turístics de les empreses Cycling Costa Daurada, Cycling Holidays, Bike Cambrils, RodaBike i Esports Mariné i els establiments hotelers Cambrils Park Resort, Best Marítim, Estival Centurión Playa, Ha10 Cambrils Playa, Estival ElDorado Resort, Sol Port Cambrils i Hotel Mònica.

Cambrils està certificat com a Destinació de Turisme Esportiu i Cicloturisme des del 2013, gràcies a una clara orientació pensada per aconseguir la satisfacció de les necessitats específiques dels cicloturistes.

Però l’aposta del municipi pel cicloturisme va començar molt abans. El Patronat de Turisme i el Departament d’Esports de l’Ajuntament, conjuntament amb el sector privat, fa més de 18 anys que treballen a favor de l’especialització com a destinació ideal per a la pràctica del cicloturisme. En aquest sentit, va ser fonamental la iniciativa de la Penya Cicloturista de Cambrils i la visió d’empresaris com Mònica Massagué (Hotel Mònica) i l’exciclista professional alemany Reimung Dietzen, que van creure en el potencial de Cambrils com a lloc d’origen i arribada de rutes ciclistes per la Costa Daurada, principalment pel seu interior.

Amb el pas dels anys, als allotjaments certificats s’hi va afegir una oferta complementària imprescindible per arribar a ser una destinació orientada a la demanda esportiva: agències d’esdeveniments cicloturistes i agències de viatges receptives i especialitzades.

A més, el Patronat de Turisme de la Diputació i l’Agència Catalana de Turisme també han acompanyat Cambrils en aquest camí, rebent grups de tour operadors esportius de tota Europa, federacions i club, així com periodistes especialitzats.

D’altra banda, destaca el complert calendari fix d’esdeveniments esportius professionals i amateurs molt consolidats, com el Campus Melcior Mauri, la Gran Fondo Cambrils Park, l’Scott Marathon Cup de prova UCI de BTT; la Fira CambriBike, que enguany tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre, i les rutes i paquets turístics per gaudir de la bicicleta professional o amateur a Cambrils.

Avui en dia Cambrils rep cicloturistes de tota Europa (França, Alemanya, Suïssa, Benelux, països nòrdics, Gran Bretanya i Irlanda) i també té clients de Canadà i Estats Units.