La nova programació del Departament de Joventut inclou un servei i set activitats organitzades i coorganitzades per entitats juvenils

  • Categoritzat com: Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat una nova edició del programa Joves+18, adreçat a joves del municipi que tinguin entre 18 i 35 any. La programació d’hivern-primavera recull de 7 activitats organitzades i coorganitzades per entitats juvenils de Cambrils i 1 servei que és possible gràcies a la col·laboració amb el CAP de Cambrils.

El programa s’enceta amb la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil, amb el suport de l’entitat Els Molla’ls. La nit començarà amb Els Suricates cover band i Dj's locals amb música urban-reggaeton-rumbeta-electrònica. Com a novetat, les entrades únicament es podran adquirir online a través del web de Joventut. Les entrades anticipades (fins el dia 30 de desembre) costaran 7 euros + comissió i la resta d’entrades (fins els dies 31 i 1) costaran 12 euros + comissió.

El mes de febrer hi haurà la segona edició de l’esdeveniment benèfic “Skate pels Valents”, organitzada per l’entitat Cultívate, amb el suport de l’associació Pels Valents i el Departament de Joventut. És una activitat per a tots els públic, i per participar a la competició d’skate i scooter s’haurà de contactar directament amb l’entitat Cultívate.

A més de la Revetlla Jove de Cap d’any, s’ofereixen tres esdeveniments festius més, organitzats per entitats juvenils i amb el suport del Departament. El primer, al febrer, serà la rua i la festa de carnestoltes, organitzada per la Colla Jove de Cambrils. El recorregut s’iniciarà a les 18h al Passeig Albert, i per qui tingui ganes de marxa a les 23:30h començarà una festa a la sala de l’Ateneu Juvenil, amb entrada gratuïta i barra a càrrec de la Colla. Les persones menors de 16 anys hauran d’anar acompanyades d’un/a adult i signar l’autorització corresponent a la porta.

El segon acte festiu serà la Fira Xauxa al Parc del Pescador, organitzat pels Escoltes i Guia Gent de Mar amb el suport del Departament. Es tracta d’un espai familiar i de trobada entre infants, joves i famílies programat pel mes de maig, amb data a confirmar.

Per últim, hi haurà una altra edició de Talent al Parc (del Pescador), una mostra de talents de diferents artistes, organitzat per l’entitat Els Molla’ls amb el suport del Departament, programat pel mes de maig i amb data també a confirmar.

Continuant amb la programació, el mes de març les persones interessades es podran apuntar a la Clean Up organitzada per l’ONG Good Karma Projects, i sumar esforços en la neteja de la platja i riera. És una activitat amb inscripció prèvia al web de Joventut.

El programa Joves+18 també recull projectes d’educació emocional i autoconeixement, com el projecte de l’Akadèmia, que es va iniciar al setembre, i les inscripcions segueixen en actiu per qui encara es vulgui incorporar al grup. Els i les joves també hi trobaran informació del servei creat conjuntament amb l’equip de salut comunitària de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, amb el grup de “salut comunitària” per a majors d’edat.

Per acabar, el Departament també ofereix la famosa sortida “Esquiada a la Molina” el cap de setmana del 19 al 21 de gener. Les inscripcions d’aquesta activitat ja es poden fer presencialment a l’Ateneu Juvenil.

El programa també recull els punts de venda de roses per Sant Jordi dels Escoltes i de la Colla Jove. A més, com en d’altres edicions d’aquest programa, s’especifica un apartat d’entitats juvenils en actiu i grups de joves que busquen persones col·laboradores. Es detalla cada entitat, en què consisteix i a què es dedica, i la informació de contacte.

Joves +18 é s’emmarca en l’eix “La programació i tu” del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2026. Tota la informació del programa es pot trobar al web de Joventut www.joventutcambrils.cat i les inscripcions ja es poden fer online al mateix web i presencialment a l’Ateneu.