La presentació, oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc el proper dijous, 20 d’octubre, a les 20 hores, al Centre Cultural. El document fixa els objectius i els passos per aconseguir-los a 10 anys vista. El full de ruta inclou propostes recollides en el procés de participació que s’ha portat a terme durant els últims mesos.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Participació ciutadana Obra Pública Participació ciutadana

L'Ajuntament de Cambrils presentarà el seu Pla Estratègic Cambrils Ciutat Intel·ligent, un eina de transformació de la ciutat cap a un model innovador de gestió eficient dels recursos i de participació per millorar la qualitat de vida de les persones. La presentació pública tindrà lloc el proper dijous, 20 d’octubre, a les 20 hores, al Centre Cultural de Cambrils.

Es tracta d’una pla de ciutat que inclou l’Ajuntament, els ciutadans, l’ecosistema econòmic i tot el municipi. Per això, la participació ha estat clau en l’elaboració del document, que recull visions i propostes de les diferents parts implicades.

El Pla Estratègic ha comptat amb la participació del govern municipal, l’oposició, els tècnics de l’Ajuntament, la ciutadania, les entitats i els agents del sector econòmic perquè totes les visions hi siguin representades. El procés participatiu s’ha portat a terme durant els últims mesos i ha consisitit en qüestionaris, sessions informatives, tallers i sessions de retorn per rendir comptes i explicar com s’ha dut a terme la priorització i tria de propostes. Justament, la presentació de dijous serà una d’aquestes sessions de retorn, en aquest cas oberta a tota la ciutadania.

14 programes i 171 accions

El document que es presentarà reflecteix els objectius i la visió a 10 anys vista i defineix 14 programes i 171 accions concretes a curt, mig i llarg termini per assolir aquestes fites. El Pla també detalla els indicadors per realitzar els seguiment dels impactes de l’estratègia i el model de governança per garantir una correcta implementació.

El full de ruta ha de permetre tenir un horitzó d’accions prioritàries a fer en diferents àmbits com els serveis públics, el social i comunitari, l’urbà  i mediambiental, i la promoció econòmica i turística.

El Pla està inclòs en el projecte iCambrils, que vol impulsar un govern més transparent i eficient que ofereixi una millor informació de les polítiques, del pressupost i de les decisions municipals. Alhora, el projecte busca una gestió dels recursos intel·ligent i responsable, amb eficiència interna de l’Ajuntament que millori els processos i la transversalitat. I tot plegat incorporant als cambrilenc i les cambrilenques en la presa de decisions.