El material promocional recull 9 cites gastronòmiques i 40 activitats esportives previstes per l’any 2020. Les principals novetats són la Ruta de la Tapa Cambrilenca i la proposta “Cambrils, Romesco & Drinks”. El calendari esportiu, que s’edita per primera vegada, ja s’ha distribuït a la fira de ciclisme de la CMT d’Stuttgart (Alemanya)

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Turisme
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí, han presentat avui dos calendaris per promocionar el turisme gastronòmic i esportiu.

Així doncs, enguany al calendari gastronòmic, que s’edita des de fa set anys, s’hi afegeix per primera vegada el calendari esportiu amb l’objectiu de donar la màxima difusió a una selecció de 40 activitats organitzades tant des de diferents associacions, clubs i empreses com des del patronat de Turisme i la regidoria d’Esports.

La nova iniciativa és un pas més per reforçar l’orientació estratègica de Cambrils pel turisme esportiu, tenint en compte que el municipi disposa del segell de turisme esportiu des del 2013 i que l’Agència Catalana de Turisme ha declarat el 2020 com l’Any de Turisme Esportiu.

Dos calendaris diferents

Els dos calendaris s’han editat per separat perquè les dues temàtiques tenen suficient rellevància i protagonisme, s’adrecen a un públic objectiu diferent i perquè les ocasions per repartir-los en fires, promocions, workshops i famtrips també són diferents.

El disseny enguany s’ha renovat i s’ha incrementat una mica el tamany per guanyar en presència. En total s’han imprès 4.000 unitats de cada calendari que es distribuiran per totes les fires, durant les pròpies jornades i esdeveniments, a l’oficina del Patronat de Turisme, als 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya repartits pels cinc continents i a les 34  Oficines Espanyoles de Turisme (OET) a diferents punts del món.

D’aquesta manera, les activitats les activitats turístiques relacionades amb la gastronomia i amb l’esport que s’organitzen a Cambrils durant tot l’any estaran damunt de les taules de treball del personal tècnic responsable de promoció i comunicació de les principals oficines de representació turística del món.

A banda, gràcies a un calendari de fires i accions cada vegada més especialitzat, la distribució de cada calendari es realitza en funció de la temàtica i la promoció concreta. Mentre que a la fira de gastronomia Madrid Fusión s’hi ha portat el calendari gastronòmic, a la fira de ciclisme de la CMT d’Stuttgart (Alemanya) s’hi ha distribuït el calendari esportiu.

Nou cites gastronòmiques

El calendari gastronòmic recull 9 accions o jornades gastronòmiques que se celebren durant tot l’any, excloent la temporada alta de Setmana Santa i d’estiu, quan els establiments de restauració estan en ple rendiment.

Aquestes nou campanyes dedicades a diferents productes de proximitat són fruit del treball conjunt de la regidoria de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme, amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, la Cooperativa Agrícola i Confraria de Pescadors.

L’objectiu del calendari és incrementar les visites a Cambrils fora de temporada amb l’excusa d’una atractiva oferta gastronòmica; posar en valor i promocionar  plats i productes de temporada cambrilencs com la galera, la carxofa o els típics i tradicionals plats de romesco o fideus rossos, i mantenir i enfortir l’estreta relació i col·laboració entre el sector públic i privat per treballar conjuntament el producte gastronòmic.

Ruta de la Tapa Nadalenca i “Romesco & Drinks”

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de la Ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca, amb la cervesa artesana La Cambrilenca com a protagonista. La iniciativa connectarà mitjançant els nuclis de població del Port i de la Vila, on hi ha els bars especialitzats en tapes i pinxos, mitjançant el trenet turístic.

La segona novetat serà la proposta “Romesco & Drinks”, que es durà a terme per primera vegada al Parc del Pescador els dies 15-18 de maig, en el marc de les 8es jornades del Romesco. Es tracta d’un nou esdeveniment gastronòmic que inclourà i combinarà showcookings i xerrades professionals entorn al romesco (plat i salsa) de Cambrils.

 

14 de febrer-1 de març

16es Jornades de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera

 

13-22 de març

8ena “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”

 

8-18 de maig

8es Jornades Gastronòmiques del Romesco.

 

15-18 de maig

Cambrils, Romesco & Drinks

 

 

12-21 de juny

9a La Mar de Tapes – Estrella Damm

 

9-12 d’octubre

11ena Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, Entrada al País del Vi”

 

30 d’octubre – 8 de novembre

7es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

 

6 al 15 de novembre

8es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos.

 

4-13 de desembre

1a Ruta de Tapes. Tapa Nadalenca Cambrilenca


40 activitats esportives

El calendari esportiu recull un total de 40 activitats esportives, algunes internacionals, que se celebren a Cambrils entre el març i el desembre. Les activitats no són totes les que acull el municipi sinó les que tenen un caràcter més global i un interès cap a turistes i visitants, o bé les que són motiu de viatge i estada a Cambrils per la seva dimensió internacional.

El calendari inclou un amplíssim ventall d’activitats liderades des del sector públic però també des del sector privat de disciplines tan diverses com atletisme, ciclisme de carretera, natació, vela, basquet, futbol, balls esportius, btt, nàutica, triatló, handbol platja, vòlei platja, bicicleta de passeig, regates, bike trial, fitness, judo, pesca, lacrosse, entre d’altres.

A més, per destacar el caràcter social de l’esport, també formen part del calendari activitats solidàries com el Mulla’t per l’esclerosi múltiple, el Pedals Non Stop o el Sociathlon, a banda de propostes de sensibilització social com la Fancy Women Bike Ride.