El proper dimecres es farà la presentació del projecte en una sessió oberta a la ciutadania que tindrà lloc a les 19.30h al Centre Cultural

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana Govern Obert

 

L’Ajuntament de Cambrils està elaborant el Pla Estratègic Cambrils Ciutat Intel·ligent, un pla estratègic que vol esdevenir una eina de transformació de la ciutat per convertir-la en una ciutat digital, innovadora i intel·ligent. El document pretén tenir en compte quins són els reptes de la ciutat a llarg termini per tal de poder desenvolupar estratègies que millorin la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat i per tal d’oferir els serveis de forma més eficient i amb millor qualitat. En un entorn on les noves tecnologies ofereixen tota una sèrie de mesures que poden oferir millores a l’hora de gestionar i optimitzar els recursos públics, el Pla té l’objectiu d’implicar la ciutadania i comptar amb la seva participació activa en el desenvolupament de la ciutat.

El proper dimecres 10 de febrer, a les 19.30h al Centre Cultural tindrà lloc la xerrada informativa per tal de presentar el projecte davant la ciutadania i demanar-los la seva implicació per tal de pensar en quina és la ciutat que es vol tenir en el futur.

Per l’alcaldessa Cambrils, Camí Mendoza, el Pla Estratègic ‘és un repte que ens ha de permetre transformar Cambrils cap a un  model de ciutat més innovadora i sostenible, i sobretot que permeti tenir un horitzó d’accions prioritàries a fer en diferents àmbits com: els serveis públics, el social i comunitari, l’urbà  i mediambiental, l’educatiu i el cultural,  la promoció econòmica i turística, etc. sempre amb l’objectiu de que siguin accions que afavoreixin la qualitat de vida de la ciutadania’.

El Pla està inclòs en el projecte iCambrils Smartcity que, entre d’altres mesures vol impulsar un bon govern més transparent i eficient que ofereixi una millor informació de les polítiques, del pressupost i de les decisions municipals. Alhora, el projecte busca una gestió dels recursos intel·ligent i responsable, amb eficiència interna de l’Ajuntament que millori els processos i la transversalitat. I tot plegat incoporant als cambrilenc i les cambrilenques en la presa de decisions. Per Eduard Pellicer, regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies “del que es tracta és de posar en marxa un nou model de ciutat on la transparència i per tant, el rendiment de comptes, siguin una qüestió prioritària. Més informació per als cambrilencs i cambrilenques creiem que es convertirà també en una major participació en la vida pública”.

A banda de la sessió de presentació que tindrà lloc el proper dimecres 10 de febrer es celebraran dos tallers participatius el proper 23 i 24 de febrer. La regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat anima a tothom a participar d’aquest projecte del qual assegura ‘és un repte complex però alentador, una oportunitat d’entre totes i tots per plantejar quines són les accions estratègiques que volem per Cambrils. Només conjuntament amb la societat podem anar construint les accions que ens portaran a millorar com a municipi i posicionar-nos dins de les anomenades ciutats intel·ligents i innovadores”.

Un projecte pensat per les persones des de les persones

Un dels objectius del Pla és identificar quins són els actius, reptes i oportunitats de Cambrils i a la vegada, visualitzar com es vol que sigui el Cambrils del 2026. En aquest context les noves tecnologies poden ser una eina de suport important. Ara bé, el projecte pren com a centre del debat les persones i sovint es pot ser Smart i innovar per millorar la qualitat de vida sense que sigui necessària la tecnologia.