Les activitats en honor a la patrona dels pescadors i la gent de mar es portaran a terme entre el 13 i el 21 de juliol. L’acte central serà la processó de la verge pels carrers del port i per la mar del dissabte dia 20 a partir de les 17 hores. La Festa dels Xiquets, el concert de rumba i el Festival de Percussió són les principals novetats que s’incorporen enguany al programa.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Després de dues setmanes intenses de Sant Pere, Cambrils avança ara rumb a la Festa de la Mare de Déu del Carme, en honor a la patrona dels pescadors, els mariners i tot tipus de navegants. L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Festes, Teresa Recasens; el patró de la Confraria de Pescadors, Siscu Gil; la presidenta de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, Lluïsa Rom, i representants dels Xiquets de Cambrils i la colla de timbals de l’Endenga, han presentat avui el programa festiu, que es portarà a terme del13 al 21 de juliol.

Les principals novetats d’enguany són la Festa dels Xiquets de Cambrils al Parc del Pescador i un concert de rumba amb el grup Set de Rumba al passeig de les Palmeres. A més, també s’ha inclòs al programa de al Mare de Déu de la Carme la segona edició del Festival de Percussió dels Timbalers de la Farnaca i la colla Gegantera tota l’Endenga, que es va estrenar el 2022 en el marc de Sant Pere.

El programa d’actes s’iniciarà el dissabte 13 de juliol a les 19 hores amb la Diada Castellera de la Mare de Déu del Carme a càrrec del Xiquets de Cambrils i la Colla Castellera Bous de la Bisbal, a la plaça Mossèn Batalla. El mateix dissabte hi haurà el II Festival de Percussió, que consistirà en una exhibició de la colla infantil de timbalers Nyanyos al Parc del Pescador i una cercavila pels carrers del port, en benefici de l’associació ANTIAN. La jornada acabarà amb la Festa dels Xiquets, a ritme de Artriste i PD Patu. L’entrada serà gratuïta i hi haurà servei de bar.

L’endemà dimarts, 16 de juliol, coincidint amb la Diada de la Mare de Déu del Carme, s’oferirà la missa en homenatge a la patrona a les 19 hores a l’església de Sant Pere. Per completar el dimarts, a les 20 hores la plaça del Pòsit acollirà la Ballada de Sardanes de la Cobla Reus Jove i els Amics de la  Sardana de Cambrils.

El divendres 19 de juliol es farà la tradicional cantada d’havaneres al Passeig de les Palmeres amb els grups Boira i Ultramar, amb degustació de rom cremat per part dels pescadors de Cambrils. El preu del gotet serà de 2 euros i hi haurà disponibilitat de cadires.  

L’endemà dissabte 20 de juliol la festa començarà a les 9 hores amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. El preu de la degustació de sardines, amb pa i beguda (vi, cervesa o aigua), serà de 5 euros. A les 18 hores es farà la missa en homenatge a la patrona i a les 19 la tradicional processó pels carrers del port i pel mar, per honorar la verge i demanar-li protecció davant els perills de la mar.

La processó, que se celebra en dissabte per facilitar la participació dels pescadors, s’iniciarà a la plaça de l’Església de Sant Pere i es dirigirà al Moll de Ponent per continuar per mar i fer l’ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer Pescadors,  passeig Miramar,  Moll de ponent - passeig Miramar, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, i plaça de l’Església).

Per a participar a la processó com a dones pescadores, nens i nenes, s’haurà d’anar abillat amb vestuari típic pescador. Dins la processó no s’admetran acompanyants vestits de carrer. 

Finalment, per tercer any consecutiu, el Cap de Setmana Diatònic tornarà a fer parada a Cambrils. Serà el dia 21 de juliol a les 20 hores al parc del Pescador amb un concert de Fantango, que posarà el punt final a la festa més marinera de Cambrils.

FESTA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME 2024

Del 13 al 21 de juliol

Dissabte 13 juliol

DIADA CASTELLERA DE LA M.D. del CARME

A les 19 h, a la plaça Mn. Batalla, amb

  • XIQUETS DE CAMBRILS
  • COLLA CASTELLERA BOUS DE LA BISBAL

II FESTIVAL DE PERCUSSIÓ

Acte solidari en col·laboració amb l’associació ANTIAN.

Organitza: Timbalers de la Farnaca – Colla Gegantera Tota l’Endenga.

A les 19.45 h, al parc del Pescador, Exhibició de la colla infantil de timbalers Nyanyos

A les 21.30 h, amb inici al parc del Pescador, cercavila pels carrers del port.

A les 22.30 h, al parc del Pescador, FESTA dels XIQUETS

22.30 h, ARTRISTRE

00.30 h, PD PATU 

Entrada gratuïta.

Hi haurà servei de bar

Dimarts 16. DIADA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

A les 19 h, a l’església de Sant Pere, MISSA en honor a la Mare de Déu del Carme.

A les 20  h, a la plaça del Pòsit, BALLADA DE SARDANES, amb la COBLA REUS JOVE i els AMICS DE LA SARDANA DE CAMBRILS

Divendres 19

A les 22 h, al passeig de les Palmeres, CANTADA D’HAVANERES A LA FRESCA amb els grups:

  • BOIRA
  • ULTRAMAR

Amb degustació de rom cremat, per part dels pescadors de Cambrils

Preu: 2 € el gotet

Hi haurà disponibilitat de cadires.

Dissabte 20 juliol

A les 9 h, a la Llotja de Pescadors, SARDINADA POPULAR.

Preu: 5 € (sardines, pa, vi, o cervesa o aigua),  per part dels pescadors de Cambrils

A les 18 h,  a l’església de Sant Pere, MISSA en homenatge a la Mare de Déu del Carme.

A les 19  h, PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CARME pels carrers del barri marítim fins al Moll de Ponent, pujada a les barques i PROCESSÓ PER MAR i OFRENA

Recorregut. Anada: carrer Mn. Planàs, plaça del Pòsit, carrer Pescadors,  passeig Miramar,  Moll de ponent. Tornada: passeig Miramar, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, plaça de l’Església.

Nota: per a participar a la processó com a dones pescadores, nens i nenes, s’haurà d’anar abillat amb vestuari típic pescador. Dins la processó no s’admetran acompanyants vestits de carrer. 

A les 22 h, al passeig de les Palmeres, CONCERT DE RUMBA, amb el grup SET DE RUMBA.

Diumenge 21 juliol

A les 20 h, al parc del Pescador, CONCERT dins el programa  CAP DE SETMANA DIATÒNIC. FANTANGO.