Castells, havaneres, sardanes i la multitudinària processó pels carrers del port i pel mar, han estat els actes més destacats

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La tradicional Diada Castellera ha posat el punt i final aquest migdia a la Festa de la Mare de Déu del Carme, que es celebrava a Cambrils des del passat divendres. Els Xiquets de Cambrils, acopanyats dels Xiquets de Vila-seca, han realitzat tres castells cadascun, en una jornada que ha finalitzat amb els pilars d’ambdues colles. L’acte ha tingut lloc a la Plaça Catalunya de Cambrils.

 

Una processó molt multitudinària

Centenars de persones s’aplegaven ahir a la tarda pels carrers del Port per veure passar la imatge de la Mare de Déu del Carme, en una processó multitudinària. Els Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils van ser els portadors de la Mare de Déu. Van ser acompanyats per nens i nenes vestits de mariners, la Confraria de la Mare de Déu del Carme, la Colba Reus Jove, autoritats municipals a més de les pubilles i els hereus de Cambrils.

L’inici de la processó tenia lloc a l’església de Sant Pere de Cambrils, on es va comptar amb la participació de dues pregàries cantades de la Coral de l’església. Després, la processó va recórrer carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de Ponent. Allà, la imatge es pujava a l’embarcació i començava la processó per mar. En tornar del recorregut la comitiva es va traslladar pel Passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas i plaça de l’Església. En aquest darrer tram, els Vogadors van portar la Mare de Déu carregant-la a genolls fins a la porta de l’església.

Després de la Missa en honor a la patrona, va tenir lloc la ballada de Sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Reus Jove.

 

 

La inauguració del nou discurs museogràfic i les havaneres encetaven la programació

El tret de sortida a la programació va ser la inauguració de l’exposició arqueològica permanent “Cambrils: els orígens” que es pot veure al Museu Molí de les Tres Eres, seu principal del Museu d’Història. La jornada de divendres es va acabar amb la tradicional Cantada d’Havaneres a la Fresca, que enguany ha anat a càrrec dels grups “Penjats de l’Ham” i “Son de l’Havana”.