La tècnica municipal de Salut de l’Ajuntament va exposar la importància de la transversalitat interadministrativa

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

La tècnica municipal del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, Gràcia Carmona, va participar en la X Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local, organitzada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i la Diputació de Barcelona, que es va celebrar ahir, 12 de desembre, al CaixaForum de Barcelona.

Concretament la tècnica municipal va ser convidada a una taula rodona de debat per reflexionar sobre aquests últims deu anys de seguretat alimentària en comú i els projectes de futur. Carmona va exposar la importància de la transversalitat interadministrativa per la consecució de l’objectiu de tenir una població sense risc vers la seguretat alimentària al comerç minorista i de restauració.

Aquesta jornada anual es va iniciar el 2006 com un espai d'intercanvi de coneixements i experiències en seguretat alimentària en l'àmbit local. Durant els darrers anys, ha servit per compartir experiències sobre temes relacionats amb el comerç minorista i la restauració, i les responsabilitats que l’administració local té vers al desenvolupament de l’activitat per garantir una població sense risc.

Per commemorat aquests últims deu anys treballant en un espai d’intercanvi de coneixements i experiències en seguretat alimentària en l’àmbit local, i amb el títol “D’on venim i on volem anar”, en la jornada d’ahir es va analitzar l’evolució d’aquesta matèria i es van aportar reflexions per orientar i planificar les actuacions de futur.

La jornada va començar amb la inauguració del Secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el doctor Joan Guix, i  una ponència del prestigiós científic Juan José Badiola, expert reconegut en el cas de la malaltia de encefalopatia espongiforme bovina (EEB), col·loquialment coneguda com “mal de les vaques boges”.

A continuació, es va portar a terme la taula rodona, moderada pel periodista Maties Salom, en la qual va participar la tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilanova de la Geltrú.