L’Ajuntament es reunirà amb representants de comerços, serveis del municipi i allotjaments per explicar la campanya i captar nous col·laboradors. L’objectiu és incrementar l’oferta de descomptes locals, promocionar els establiments de proximitat i fomentar-ne l’ús entre el jovent.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Cambrils és un dels set municipis catalans que participa en la fase pilot del nou Carnet Jove Municipal impulsat per l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Treball, Afers Social i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El nou Carnet Jove Municipal té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat.

D’aquesta manera, els Ajuntaments participants en el nou projecte contribuiran a captar nous col·laboradors entre els comerços i empreses locals a través d’un pla anual de captació i promocionant el Carnet Jove entre el jovent dels seus respectius municipis. Amb aquest objectiu, el proper dilluns 18 de juny el regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer, i el tècnics de promoció econòmica, turisme i joventut es reuniran amb representants comerços i empreses locals per explicar la campanya i ampliar la base de col·laboradors de Cambrils.

Els àmbits prioritaris d’actuació per a afegir nous avantatges a nivell local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació).

En la mateixa línia que el Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Així, es pretén que els joves titulars del Carnet Jove Municipal puguin trobar avantatges adaptats al seu moment vital en activitats i productes com per exemple de l’àmbit cultural o formatiu, en acadèmies d’idiomes, per a l’accés a les instal·lacions esportives, en articles de llibreries, de material informàtic, o en serveis de salut, entre d’altres.

Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet.

Està previst que després de l’estiu els consistoris iniciïn el pla de difusió del nou Carnet Jove Municipal entre els joves de les seves poblacions i que a partir de l’octubre ja es comencin a expedir els nous carnets. L’increment de descomptes locals es complementa amb altres accions com la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

El Carnet Jove a nivell català disposa d’un elevat reconeixement social entre els joves, amb 549.992 titulars d’entre 12 i 30 anys i una penetració global entre la joventut catalana del 34% (un de cada tres joves catalans el tenen). Concretament, a tancament de 2017 el nombre de titulars a Cambrils era de 2.512. Aquests joves poden gaudir actualment de més de 8.300 avantatges.