Entre el 12 i el 14 d’octubre hi haurà entrada lliure al Museu Molí de les Tres Eres, la Torre del Port, la Llosa i la Torre de l’Ermita en el seu horari habitual. També es realitzaran visites guiades a la sala de moles del Molí de les Tres Eres per veure el molí en funcionament.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Per dinovè any consecutiu, Cambrils serà un dels prop de 200 municipis catalans on es celebraran les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany es portaran a terme els dies 12, 13 i 14 d’octubre.

L’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Cambrilencs, han previst, entre el divendres 12 i el diumenge 14 d’octubre, unes jornades de portes obertes que permetran la visita lliure en l’horari habitual al Museu Molí de les Tres Eres, la Torre del Port, la Vil·la Romana de La Llosa i la Torre de l’Ermita.

A més, també es realitzaran visites guiades a la sala de moles del Molí de les Tres Eres per veure el molí en funcionament, el divendres i el diumenge a les 12 i a les 13 hores i el dissabte a les 12, 13, 18 i 19 hores en punt. Cal recordar que aquest cap de setmana es pot gaudir de l’exposició “Verdaguer segrestat” a la sala d’exposicions temporals del molí i dels darrers dies de la mostra “La mar de patchwork” a la Torre del Port.

Totes aquestes activitats seran gratuïtes i obertes a tota la ciutadania en sintonia amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, aprovat pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa. Durant tot el 2018 es vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren des de fa 27 anys a una quarantena d’estats de tota Europa, a proposta del Consell d’Europa i la UE amb l’objectiu de promocionar el patrimoni com a element comú que ens identifica a tots els europeus. A Catalunya, aquesta activitat està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, i l’Institut Ramon Muntaner. Aquesta edició compta amb més de 400 activitats, com ara exposicions, dansa, concerts, conferències, visites guiades o tallers, que es poden gaudir gratuïtament per tota la geografia catalana en els dies que duren les jornades.