La iniciativa se celebra a tot Catalunya del 10 al 19 de novembre amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Museu d'Història de Cambrils Biblioteca

Cambrils participa a la 28a edició de la Setmana de la Ciència el proper dijous 16 de novembre amb una conferència sobre els orígens de la malaltia de l’Alzheimer al Centre Cultural i un taller infantil per construir el coet d’en Tintín a la Biblioteca. Aquestes dues activitats gratuïtes són fruit de la col·laboració entre l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, el Campus Extens de la URV a Cambrils, la Biblioteca Josep Salceda i Castells i el Museu d’Història de Cambrils.  

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

La 28a edició se celebrarà a tot Catalunya del 10 al 19 de novembre i ofereix un munt d’activitats de divulgació científica programades arreu, com ara jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, entre altres.

La Setmana de la Ciència, amb propostes des de totes les vessants científiques, s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Activitats programades a Cambrils

16 de novembre. A les 18h. Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Taller Construïm el coet d’en Tintín, a càrrec d’Univers Quark. Activitat per a nens i nenes a partir de 6/7 anys. Inscripcions: bib@cambrils.cat. El taller consisteix en el muntatge i enlairament del coet de Tintín. Mitjançant un retallable especialment dissenyat per l’ocasió i altres materials de reciclatge. Muntarem un model semblant al que va utilitzar en Tintín per arribar a la Lluna, i tot seguit amb un combustible “espacial” l’enlairarem.

Organitza: la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

16 de novembre. A les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència Una visita al passat: buscant els orígens de la malaltia de l'Alzheimer, a càrrec de Laia Gutiérrez Tordera, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Fa més de 100 anys del primer cas documentat d'Alzheimer. Què ha canviat des de llavors? Quines són les principals hipòtesis que expliquen aquesta malaltia? Quina relació té amb la diabetis tipus 2? En aquesta xerrada descobrirem, entre tots i totes, les respostes a aquestes preguntes i a d'altres que puguin sorgir.

Organitza: Campus Extens de la URV a Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils.