L’Institut Ramon Berenguer IV impartirà aquesta formació especialitzada a partir del proper curs. La modalitat dual permetrà a l’alumnat realitzar activitats formatives i productives en empreses nàutiques. La titulació dóna resposta a les necessitats creixents de personal qualificat d’una indústria dinàmica i creadora d’ocupació.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona. La nova oferta educativa, que s’impartirà en modalitat dual a partir del proper curs, és el resultat del treball conjunt entre les empreses del sector, l’institut, l’Ajuntament de Cambrils i la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia; el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, la directora de l’Institut Ramon Berenguer IV, Anna Espadero, i el Secretari General de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Miquel Guarner, han presentat avui el nou cicle formatiu al Port de Cambrils.

L’alcaldessa ha explicat que el cicle dóna resposta a les necessitats creixents de personal qualificat de la indústria nàutica, tenint en compte la manca d’oferta en aquest àmbit, i ha afirmat que Cambrils és el municipi idoni per acollir aquesta formació perquè és un punt de referència de la nàutica esportiva i compta amb un teixit empresarial potent.

Per la seva banda, el director territorial d’Educació ha assegurat que les previsions d’inserció laboral són molt altes i ha destacat que la modalitat dual permetrà a l’alumnat rebre una part de la formació a l’institut i una altra mitjançant convenis amb empreses nàutiques.

A continuació, el Secretari General d’ADIN ha manifestat la importància d’aquest cicle per capacitar a persones i cobrir les necessitats del sector, i la directora de l’institut ha convidat a tothom a les portes obertes que es faran demà, 26 de març, al centre formatiu a les 5 de la tarda.

El cicle formatiu té una durada de 2.000 hores, que es realitzen en dos cursos acadèmics. L’objectiu de la formació és augmentar l’ocupabilitat del jovent, reduir l’atur juvenil i l’abandonament escolar prematur, estrènyer la relació entre els centres formatius i les empreses, millorar la qualificació dels recursos humans de les empreses, adequar la formació a les necessitats reals i facilitar la captació i selecció de les persones amb talent.

Els i les alumnes que cursin el nou cicle de Manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo rebran formació per poder realitzar el muntatge, el manteniment i la reparació dels vaixells esportius i d’esbarjo, de les seves instal·lacions i equips; i per poder dur a terme el servei tècnic de postvenda de vaixells d’esbarjo, amb la qualitat i seguretat requerides, d’acord amb la normativa vigent.

Les persones que obtinguin la  titulació  podran exercir la seva activitat en petites, mitjanes i grans empreses dedicades a la construcció i al manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. També podran treballar en empreses relacionades amb el manteniment i reparació del motor, la planta propulsora, les instal·lacions de fred i calor, l’aparellatge, els equips i circuits elèctrics, electrònics i de navegació d’embarcacions esportives i d’esbarjo, i treballs de fusta i plàstic reforçat amb fibra d’embarcacions esportives i d’esbarjo.