L’Ajuntament preveu subvencions directes de fins a 750 euros en tres mensualitats per a propietaris empadronats amb un topall de renda mínima

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat una línia de subvencions extraordinària per ajudar a pagar el lloguer o la hipoteca de l’habitatge a les persones més afectades per l’impacte de la crisi sanitària. Aquesta partida, que compta amb 120.000 euros de pressupost, és una de les mesures incloses al Pla de xoc municipal per fer front a la Covid-19 en els àmbits social, econòmic i de ciutat.

La subvenció s’adreça a les persones que es troben en situació de risc d’exclusió social residencial i no poden fer front al pagament de les despeses de lloguer i d’hipoteca dels seus habitatges habituals. Els sol·licitants que compleixin les condicions podran demanar fins a 750 euros d’ajut directe repartits en tres mensualitats d’un màxim de 250 euros.

“No ens podem oblidar de les persones que pitjor ho estan passant en aquests moments de crisi sense precedents. Esperem que aquesta línia d’ajuts pugui apaivagar una mica les enormes dificultats de les famílies”, ha explicat la  regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin.

La presentació de les sol·licituds es podrà realitzar de forma telemàtica des de la web de l’Ajuntament de Cambrils. Es necessita IdCAT mòbil o certificat digital per a sol·licitar aquesta subvenció. L’Ajuntament posa a disposició de les persones interessades l’OAC 360º per rebre suport i assessorament al tràmit. El termini per presentar les sol·licituds és del 22 d’agost al 20 de setembre.

Els requisits per a les persones sol·licitants són que l’habitatge sigui l’habitual, que no siguin propietaris de cap altre i que no els costi més de 750 euros mensuals. A més, han d’acreditar que en els darrers sis mesos no superen un mínim d’ingressos individuals o familiars.

Així, si la persona sol·licitant viu sola, ha d’haver tingut uns ingressos màxims de 1.327,95 euros mensuals. Si conviu amb una altra persona, la suma d’ingressos no pot haver superat els 1.711,28 euros. Si a la unitat familiar del sol·licitant hi ha tres persones, el total d’ingressos ha d’haver estat un màxim de 1.784,88 euros. Finalment, si en són quatre o més, 1.844,38 euros.

A més de la renda familiar també es tindran en comptes altres situacions socioeconòmiques: per exemple, si les persones sol·licitants conviuen amb famílies nombroses, si són monoparentals, si tenen algun familiar amb discapacitat o dependència, si són víctimes de violència de gènere, o si han patit una davallada d’almenys la meitat dels ingressos com a conseqüència de la Covid-19, entre d’altres.

L’Ajuntament ha creat diferents grups de treball per impulsar iniciatives dirigides a contrarestar els efectes de la crisi sanitària, econòmica i social associada a la pandèmia.

Les subvencions per al pagament del lloguer i de la hipoteca és una de les mesures proposades pel grup d’Acció Social, integrat per tècnics i responsables dels Departaments de Benestar i Drets Socials i Educació i Polítiques Actives d’Ocupació. La partida s’ha dotat del superàvit del pressupost del 2019 per a mesures socials per a ajudar a les persones més afectades per les conseqüències de la Covid-19.

Podeu consultar la convocatòria aquí.