Les ONGD poden presentar les seves propostes a partir de demà 23 d’octubre i fins el 4 de novembre

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha obert el termini perquè les ONGD presentin els seus projectes de cooperació internacional i drets humans a la convocatòria de subvencions anual.

Per aquest any, es destinaran 30.000€ a cofinançar projectes que responguin als Objectius de Desenvolupament Sostenible que busquen que el món desigual en el que vivim estigui més equilibrat. Des de la regidoria de Cooperació es treballa perquè hi hagi iniciatives cíviques de solidaritat i cooperació que puguin presentar-se a aquesta convocatòria.

El regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera afirma que amb el cofinançament a aquestes entitats s’aconsegueix treballar per un bé públic global, i que actualment molts temes com l’accés a la salut, a l’aigua, l’eficiència energètica o l’equitat de gènere tenen a veure amb els drets humans, i encara a dia d’avui a molts indrets suposa un repte.

“L’enorme complexitat dels problemes que afronta la humanitat actualment, i que posa de manifest l’Agenda 2030 ha accentuat la necessitat d’apropar-se a la realitat des de molts àmbits i les ONGD que treballen des dels municipis hi tenen també un paper a desenvolupar”, ha afirmat el regidor.

Cambrils disposa de Pla Local de Cooperació que articula diferents accions per promoure la justícia social i el foment dels drets humans i que està alineat amb l’Agenda 2030.

Els projectes de cooperació que reben subvenció tenen una vinculació amb el municipi perquè a través del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidaria  es fan accions de sensibilització a els escoles i a la ciutadania perquè coneguin les realitats interdependents del món.