El departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha convocat una nova edició per l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Cambrils i les seves damisel•les i fadrí, així com de la Pubilla i Hereu Infantil.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

El departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha convocat una nova edició per l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Cambrils i les seves damisel·les i fadrí, així com de la Pubilla i Hereu Infantil.

La pubilla i les seves damisel·les, l’hereu i el fadrí,  i la pubilla i l’hereu infantils,  representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny de 2013, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al Pregó de la Fira de l’any 2014, a finals del mes de maig.

El veredicte es farà públic el dia del Pregó de la Fira

Els candidats a pubilla i hereu han de tenir entre 16 i 22 anys fets i han d’estar empadronats a Cambrils. El dia 9 de maig es realitzarà la prova de selecció. I dins l’acte del Pregó de la Fira (26 de maig)  es farà públic el veredicte del Jurat. Durant aquest mateix acte es farà l’elecció de la Pubilla i Hereu infantils, en el qual es poden presentar nens i nenes que tinguin entre 6 i 9 anys.

Per a publicitar les bases s’han editat uns flyers informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per  les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació i també es podran trobar als comerços i als locals municipals com el centre cultural, la biblioteca, l’ateneu juvenil, l’ajuntament, els centres cívics.

47 anys de tradició ininterrompuda

Cambrils té una llarga tradició en l'elecció de la Pubilla i Damisel·les. L'any 1966 va ser la  primera vegada que es va fer l'elecció. Des d’aleshores cada any hi ha hagut noies que han tingut la il·lusió de presentar-se individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys s'han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l'Hereu Infantil (1980), l'Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils el (2009).

Per aquest motiu, des de l’àrea de Festes es vol animar a tots els joves i més petits de Cambrils a participar en aquest acte de cultura popular catalana i amb tanta tradició a la nostra vila. Així mateix es demana expressament a les entitats de Cambrils que presentin candidats/es a pubilla i hereu en representació de l’entitat i d’aquesta manera acostar les tradicions de Cambrils a les noves generacions.

El termini per a les inscripcions és el divendres 3 de maig pels grans i el 17 de maig pels petits. Per a inscripcions i informació us podeu adreçar al departament de Festes de l’Ajuntament, telef: 977 794579, ext. 3082,  al correu: festes@cambrils.org o a través de la web: http://www.cambrils.org/festes/festes_web