La cinquena mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador del 10 al 12 d’octubre. Els restaurants de Cambrils participants a la mostra també oferiran i promocionaran els vins i caves als seus establiments.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

La 5a edició de “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, cates, presentacions i tallers familiars del 10 al 12 d’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. Els restaurants cambrilencs saben com ningú, que un bon vi realça l’àpat més exquisit, per això els d’aquestes terres tarragonines ocupen un lloc privilegiat en els cellers dels seus negocis.

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran el mínim de 13 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la província, 3 vinoteques-distribuidores, les tapes i degustacions gastronòmiques dels 30 restaurants participants, 2 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils.

Els cellers

Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant i D.O.Q Priorat);, Cellers Pedrola (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) i Celler Vinya Janine (D.O Tarragona), Celler Anguera Domènech (D.O Montsant), Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Cava Torelló (D.O Cava), Joan Raventós Rosell (D.O Cava), Altavins (D.O Terra Alta) i Celler Buil&Gené (D.O.Q Priorat, D.O Montsant) i Celler Sort del Castell (Vermut Izaguirre).

Programa de la fira

El programa de la fira segueix el mateix model de les darreres quatre edicions: els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:

  • Tiquet nº 1.      Copa + bossa + 2 vins                                                              5 €
  • Tiquet nº 2.      Degustació 4 vins                                                                       5 €
  • Tiquet nº 3.      Degustació  2 tapes elaborades restaurants.              5 €
  • Tiquet nº 4.      Tiquet infantil (suc/aigua+tapa)                                       3,50 €

 A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com les cates guiades de vi que organitzarem cada tarda de les 18h a les 20h de la mà de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, les sommeliers Vivian Tavares i Sandra Sala ens oferiran i presentaran cada tarda 5 vins/caves dels que es podran trobar a la mostra.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del  vi en horari de 18  a 20 hores i de 11 a 13 hores.

A més, la mostra compta amb la col·laboració del Museu d’Història i de la Biblioteca de Cambrils que durant aquests dies de la mostra ens ofereixen portes obertes i visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils i una exposició anomenada “Tot sobre el Vi”, que romandrà oberta fins el dia 13 d’octubre  i es podrà visitar a la 1a planta de Biblioteca  municipal de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores i dissabte de 10 a 13 hores.

Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’entre 7.000 i 8.000 persones a la mostra durant el cap de setmana del 10 al 12 d’octubre donat que és una fira ja consolidada a Cambrils i que la gent espera perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona i atraure visitants a la mostra.

Per tant en aquesta edició tenim un increment de representació gastronòmica cambrilenca i de cellers, i, tot i que l’objectiu de la mostra no és créixer en volum, és positiu tenir més varietat per oferir als assistents de la fira i per promocionar els productors cambrilencs.

Novetats de la mostra

Com a novetat d’enguany, durant la setmana de la fira els vins i caves dels 13 cellers participants també s’oferiran i es promocionaran amb preus especials als restaurants de Cambrils que ofereixen tapes a la mostra. D’aquesta manera, els seus clients tindran la fira s’escampa més enllà del parc del Pescador i els clients d’aquests restaurants també tindran la possibilitat de conèixer els vins dels cellers de la zona.