Centenars de persones han omplert l’Ajuntament de Cambrils per seguir el Manifest del Dia Internacional contra les violències masclistes i han participat d’un emotiu minut de silenci

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana
  • Serveis associats: Igualtat

L’Ajuntament de Cambrils se suma un any més als actes per eradicar les violències masclistes. Des del consistori, juntament amb la societat civil, s’ha volgut fer públic l’enèrgic rebuig a tot tipus de violència i s’ha apostat per continuar treballant amb la ferma voluntat d’eradicar-la.

L’acte institucional ha tingut lloc aquest migdia al hall del consistori amb una lectura realitzada per una representació dels regidors del consistori que ha finalitzat amb el discurs de l’alcaldessa, qui ha destacat “és imprescindible promoure un canvi de mentalitats, individuals i col·lectives, que faci que les violències contra les dones siguin impensables i situar el discurs en la dignitat, el respecte i la llibertat de les persones”. Per la seva banda, el regidor de Drets Cívics, Alfredo Clúa, ha titllat la violència masclista “d’escandalosa realitat que lluny d’eradicar-se, cada dia s’estén més i afecta a tota la societat” i ha fet incís en les “conseqüències terribles que té per milers, centenars de dones que viuen atemorides davant una contínua situació de terror”.

L’acte ha comptat amb centenars de veïns i veïnes, una part  de l’alumnat de secundària dels instituts de Cambrils, i treballadors i treballadores del consistori.

 

Concert de Bali Cejas

Acabada la lectura del Manifest, ha tingut lloc l’actuació musical de la cantautora cambrilenca Bali Cejas, que ha interpretat diferents temes que reflexionen sobre la violència masclista. La cantautora ha reivindicat, especialment entre els joves, relacions basades en la llibertat, el respecte, la igualtat i la confiança mútua.

Més tard, els joves han encès espelmes i s’ha celebrat un emotiu minut de silenci en senyal de condol amb les víctimes de la violència de gènere.

 

Cinema, taller de defensa personal i taller de reflexoteràpia seran els propers actes

El programa d’activitats per celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones continua demà dijous amb un taller de defensa personal femenina.

Divendres el Cinema Rambla de l’Art projectarà el film ‘La Por’ de Jordi Cadena basat en la novel·la ‘M’ de Lolita Bosch. La pel·lícula narra la terrorífica realitat que viuen els fills i filles de les víctimes de violència.

L’activitat tindrà lloc divendres 27 de novembre, a les 20.30h al cinema, amb un preu especial 1,50 euros.

També es realitzarà un ‘Taller de Reflexoteràpia’ amb la professora Empar Xancò. Serà el proper dijous 3 de desembre, a les 19h, al Centre Cultural. Organitza l’associació cultural Dones l’Alba i l’accés és gratuït.

També hi ha altres activitats com els còmics contra el masclisme, el concurs a Instagram, els clubs de lectura o les exposicions virtuals. El programa d’activitats complert es pot descarregar al web de l’ajuntament: www.cambrils.cat.