Els nous punt s’ubiquen al carrer Joan Ardèvol, la Rambla Regueral, l’avinguda Vilafortuny i el carrer Belgrad

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals

Cambrils ha ampliat la recollida d’oli vegetal de cuina usat amb quatre nous contenidors instal·lats per l’empresa Olium Recicla al carrer Joan Ardèvol, la Rambla Regueral 7, l’avinguda Vilafortuny 94 i el carrer Belgrad 19.

Aquests nous punts de recollida s’afegeixen als tres que tenia el municipi al carrer Mossèn Jacint Verdaguer (Mercat de la Vila), la plaça de l’Ajuntament (davant del CAP) i el carrer Heladi Homs (Molí de la Torre).

A banda dels contenidors, també hi ha dipòsits a les deixalleries per portar-hi les ampolles tancades. A Cambrils es poden trobar a la deixalleria central (camí Belianes) i a les mini-deixalleries del carrer de Paul Cézanne, 21, i del carrer Mas de la Vileta (Vilafortuny).

Aquest 2022 a Cambrils s’han recollit un total de 2.073 litres d’oli usat entre contenidors i deixalleries. El punt situat Mossèn Jacint Verdaguer és el que ha recollit més oli, seguit del contenidor de la plaça de l’Ajuntament.

L’empresa Olium Recicla, amb més de 6 anys d’experiència en el sector, és l’encarregada de la recollida i reciclatge d’aquest residu a tota la comarca del Baix Camp a través d’una licitació de l’empresa Secomsa del Consell Comarcal. A més, fa campanyes de conscienciació per fomentar el reciclatge amb xerrades a les escoles municipals.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, ha explicat que l’objectiu és fomentar el reciclatge de l’oli vegetal usat per evitar la contaminació. Cal recordar que aquest residu no s’ha de tirar per l’aigüera perquè contamina, dificulta la depuració de les aigües residuals i pot obstruir les canonades.

El procés de fregit de l’oli vegetal provoca canvis i alteracions químiques que el fan altament contaminant i per això necessita una correcta gestió i tractament. Olium Recicla converteix l’oli de cuina majoritàriament en biodièsel (que és un combustible molt més net que el dièsel tradicional i que redueix les emissions de CO2, SO2, CO o HC), però també es pot destinar a la creació d’altres productes com sabó, lubricants o cosmètics, entre altres.