Els aparells estan dissenyats per a millorar la mobilitat articular i la capacitat cardiovascular i cardiorespiratòria. L’objectiu és promoure l’hàbit de fer esport de manera regular perquè els cambrilencs i cambrilenques envelleixin saludablement i mantinguin una vida activa.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’Ajuntament de Cambrils està instal·lant tres circuits d’entrenament per a persones grans dissenyats per a millorar la mobilitat articular, la capacitat cardiovascular i la capacitat cardiorespiratòria.

Els operaris ja han fet la cimentació per fixar els aparells gimnàstics i ara els estan col·locant. Els circuits d’exercici se situen a tres zones verdes de diferents punts de Cambrils per cobrir el màxim de població.

El primer circuit, que ja està quasi a punt, se situa entre el carrer Sant Joan Baptista i Horta de Santa Maria, davant del passeig marítim. El segon és al carrer del Pinar de Vilafortuny, just a la cantonada amb el carrer de Maria Teresa Rivero, davant del passeig Marítim de Llevant. I el tercer s’ubicarà entre la plaça del Setge i el carrer Creus.

La creació d’aquests circuits s’emmarca en la l’objectiu de promoure l’hàbit de fer exercici de manera regular perquè els cambrilencs i cambrilenques envelleixin saludablement i mantinguin una vida activa. La pràctica de l’esport ajuda a conservar l’equilibri, guanyar elasticitat, prevenir caigudes de repetició i, en definitiva, millorar la capacitat física i la salut de les persones grans. En aquesta línia, l’Ajuntament té diferents programes en marxa adreçats per fomentar una bona alimentació, l'activitat física i altres hàbits saludables.

Els aparells gimnàstics

Totes les àrees s’equiparan amb cinc aparells per treballar diferents parts del cos. Concretament, s’hi instal·laran els aparells anomenats Cintura (per exercitar la cintura, els músculs obliqües i els lumbars), Hockey (quàdriceps, glutis i bessons), Extensió (musculatura de les cames), Rem (cames i tronc, des dels pectorals i bíceps fins els isquiotibials) i Barres (pectorals i els abdominals). A més, al circuit de la plaça del Setge hi haurà un sisè aparell consistent en un Pedal per millorar la flexibilitat i la mobilitat de les articulacions inferiors i la capacitat cardiopulmonar. Es tracta d’un exercici de baixa intensitat recomanat per a totes les edats.

A cada aparell hi ha les instruccions d’ús, que s’aconsella llegir atentament. També es recomana estirar abans i després de realitzar els exercicis, evitar les hores de més calor i beure aigua abundant durant la pràctica esportiva, tenir en compte les capacitats i mesurar l’esforç, ser constant i iniciar la pràctica amb aquests aparells de forma gradual, tant en les repeticions com en la intensitat.