L’Ajuntament ha fet una crida a tota la ciutadania a  respondre a un qüestionari per conèixer la situació actual. L’objectiu és recollir les idees, necessitats, experiències i propostes, i identificar els reptes i els actius del municipi per millorar la convivència.

El Departament de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Cambrils ha començat a treballar en una diagnosi participada per elaborar el II Pla de Ciutadania, Diversitat i Cohesió. Amb aquest objectiu, el consistori ha fet una crida a tota la ciutadania a respondre un qüestionari que permetrà recollir les idees, necessitats, experiències i propostes, i alhora identificar els reptes i els actius que té el municipi per millorar la convivència i la cohesió.  Altres aplicacions

L’enquesta ciutadana és totalment anònima i confidencial. Es pot respondre fins el 17 de juliol i es pot trobar a través de l’enllaç que s’ha difós des del web de l’Ajuntament, les xarxes socials corporatives i diversos cartells amb un codi QR, o bé emplenant les enquestes en paper que s’han distribuït per diferents equipaments del municipi: Centre Cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, l’Oficina de Ciutadania i Centre Cultural.

La regidora de Nova Ciutadania, Teresa Recasens, ha explicat que la col·laboració de la ciutadania és fonamental per conèixer quina és la situació actual de la convivència i cohesió social a Cambrils. La regidora també ha recordat que l’Ajuntament de Cambrils no parteix de zero, ja que compta amb una gran experiència acumulada en l’atenció a la diversitat ciutadana. En aquest moment, es tracta de revisar i generar noves estratègies per adaptar-nos als nous temps, sense perdre el fil conductor establert anteriorment.

Aquest treball s’adreça al conjunt de la població -tant a les persones que han arribat darrerament com a les que ja hi eren-, tot mantenint  l’acolliment, que ha estat una de les constants en la història de la ciutat.

La informació recollida a través del qüestionari es completarà amb altres dades extretes de diferents fonts municipals i supramunicipals, i de diversos tallers de propostes amb grups focals (dones, joves, entitats i serveis públics) que es realitzaran els propers mesos. Posteriorment es redactarà un informe i es convocarà una sessió de participació ciutadana per establir prioritats d'actuació per enfortir la convivència a Cambrils.

Com participar en la diagnosi:

1- Omple el qüestionari amb la major sinceritat possible. És anònim.

2- En finalitzar el qüestionari, trobaràs un altre enllaç que et portarà a la preinscripció del taller de propostes. L’enquesta i la inscripció són dos documents independents. Només t’has d’inscriure si vols participar en el taller.

Comptem amb la vostra participació! L’enfortiment de la cohesió social i la convivència necessita la inclusió de tota la població en les dinàmiques ciutadanes, socials, polítiques i econòmiques de Cambrils. Aquesta acció està finançada per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

COM RESPONDRE EL QÜESTIONARI?

-          Clicant en aquest enllaç

-         A través del Codi QR:

codiqr copy.jpg

-         En paper a diferents equipaments i recursos del municipi:

•          Centre Cívic Les Basses

•          Ateneu l’Estudi

•          Centre Cultural

•          Oficina de Ciutadania.