El Servei Local de Català de Cambrils inscriu del 30 de gener a l’1 de febrer per a un nou curs intensiu del programa Aprèn.cat en conveni amb el Servei d’Ocupació de Catalunya

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Educació Cultura

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) organitza un nou curs de nivell Bàsic 3 intensiu que s'adreça a persones aturades que entenguin bé el català i s'atreveixin a parlar-lo amb certa dificultat. Les persones interessades han de passar primer per l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), que els farà, si tenen el perfil adequat, el full de derivació.

Aquests cursos són  fruit de la col·laboració iniciada l'any 2011 entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i formen part del programa Aprèn.cat.

Les inscripcions al SLC de Cambrils es faran els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer de 12 a 14 h. Les classes seran als matins de dilluns a divendres de 9 a 12 h. Aquest curs permetrà als qui l’aprovin obtenir un títol oficial de coneixements de llengua catalana de nivell A bàsic.

Des del Servei Local de Català de Cambrils i mitjançant el programa Aprèn.cat del Servei d’Ocupació de Catalunya,  en aquest municipi ja s’hi han dut a terme, fins ara, un total de deu cursos intensius de 45 hores amb més de 200 inscripcions, als quals caldrà sumar els d’aquest curs de febrer que segueix el B1 i B2 que van començar al novembre.

De març a juny s’organitzaran, mitjançant aquest  mateix programa, quatre cursos més d’aquestes característiques a Reus, a la seu del Centre de Normalització Lingüística. Fins ara a la capital del Baix Camp se n’han fet disset amb 350 inscrits.El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.