El Ple va aprovar per unanimitat aquesta modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística, que també destina sòl a ús comercial i zona verda. El polígon d’actuació 13 L'Alforja engloba la cruïlla de l’Avinguda Adelaida, la riera i la Nova Augusta (antiga carretera N-340). El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que la proposta respon a la necessitat de disposar d’aquest tipus d’habitatges en una zona cèntrica.

  • Categoritzat com: Comunicació Urbanisme

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar inicialment una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per incloure una reserva d’habitatge dotacional, destinar tot el sòl d’aprofitament privat a ús comercial i desenvolupar una zona verda. Amb aquesta ordenació de l’avinguda Adelaida la figura de planejament del Pla de Millora Urbana 13 L’Alforja es transforma en un polígon d’actuació amb una zona verda enfrontada a la riera d’Alforja, la zona comercial i finalment la zona dotacional.

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que la proposta aprovada respon a la necessitat de disposar d’aquest tipus d’habitatges en una zona cèntrica i a prop dels serveis bàsics i, alhora, permetre una inversió potent a la zona com la instal·lació del Mercadona. D’aquesta manera, es reduirà la tramitació de l’expedient, mantenint l’objectiu de polítiques d’habitatge, consolidant la Nova Augusta com a vial amb vocació d’eix urbà on s’ubiquen els comerços i equipaments i urbanitzant la cruïlla entre les dues vies més importants de Cambrils: l’avinguda Adelaida amb la riera d’Alforja i la Nova Augusta (antiga carretera N-340).

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que el govern avança en la consecució de les actuacions planificades al Pla d'Acció Municipal (PAM) per aquest mandat. “Amb aquesta modificació puntual avancem en la recerca de sòl per a la construcció d'habitatge dotacional per a la gent gran atenent dues de les prioritats d'aquest equip de govern com són l'habitatge i l'atenció a les persones que ja han passat l'edat de jubilació", ha explicat l’alcaldessa.

Habitatges al centre

La modificació preveu la construcció d’habitatges dotacionals per a gent gran al centre de la població i molt i amb la possibilitat de desplaçar-se a serveis com el centre de dia, el casal de la gent gran, l’hospital lleuger, l’Ajuntament, el Palau d’Esports o els comerços sense necessitat d’utilitzar el vehicle particular o el transport públic.

Cal tenir en compte que molta gent amb residència als barris de ponent o de llevant a mesura que es van fent grans decideixen deixar els seus habitatges unifamiliars (la majoria de vegades de dues plantes) per pisos al centre de la població i d’una sola planta com seran aquests.

A més, la crisi sanitària de la Covid-19 fa pensar que el model assistencial per a gent gran ha d’evolucionar cap a espais propis i més generosos destinats a l’ús individualitzat de les persones usuàries per mantenir l’aïllament adequat, combinats amb espais comunitaris amplis i serveis relacionats amb una residència.